baniVeronica Cârstoiu, judecătoare în cadrul Curţii de Apel Bucureşti, este cercetată pentru corupţie. Totodată, fiul ei a fost reţinut pentru că ar fi intermediat primirea a 50.000 de euro de către aceasta, de la mai multe persoane care doreau soluţii favorabile în unele dosare, şi care ar fi dat, anterior, un milion de euro. DNA cere CSM încuviinţarea arestării judecătoarei Cârstoiu.

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, acuzată că a primit mită peste un milion de euro, ar putea ajunge după gratii. Procurorii DNA au cerut Consiliului Superior al Magistraturii să încuviinţeze reţinerea şi arestarea ei.

Magistratul ar fi primit banii pentru a soluţiona favorabil mai multe dosare.

Totodată, fiul ei a fost reţinut pentru că ar fi intermediat primirea a 50.000 de euro de către aceasta, de la mai multe persoane care doreau soluţii favorabile în unele dosare.

Potrivit procurorilor, citaţi de MEDIAFAX, persoane interesate în soluţionarea favorabilă a unor dosare penale aflate pe rolul instanţelor de judecată au remis, prin intermediar, în mai multe tranşe, sume de bani în cuantum de peste un milion de euro, „în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale”.

„În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranşele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înţelegerii cu persoanele implicate şi interesate, urma să transmită această tranşă unuia dintre judecătorii învestiţi cu judecarea uneia dintre cauzele respective”, potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale.

Florin Cergan a fost prins în flagrant, joi seară, procurorii dispunând vineri reţinerea lui pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA au solicitat, vineri, Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători, avizul pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a Veronicăi Cîrstoiu.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că judecătoarea Veronica Cîrstoiu a fost citată să se prezinte, vineri după-amiază, la sediul DNA, pentru a-i fi aduse la cunoştinţă învinuirile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucrători din cadrul Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Generale Anticorupţie.

SURSA: http://www.realitatea.net

Recomandările redacției