Un milion de euro pentru Cardiologia Spitalului Județean

0
626

Secția pentru boli cardiovasculare a Spitalului Județean ar urma să fie modernizată, cu bani din bugetul CJA. În Consiliul Județean a fost aprobat un proiect ce prevede prima etapă în această direcție și anume: documentaţia tehnico-economică, faza D.A.L.I, și indicatorii tehnico-economici şi de asigurare a finanţării de la bugetul județului și a cheltuielilor neeligibile, pentru obiectivul de investiţie „Reabilitarea serviciilor spitaliceşti în domeniul medicinei cardiovasculare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, etaj 5, corp C1”.

La circa un million de euro se ridică proiectul și va fi realizat prin finanţare din fonduri europene, în cadrul Programului INTERREG VA România – Ungaria 2014-2020, fonduri incluse în bugetul CJA.

,,Ținând cont de numărul mare de arădeni care suferă de boli cardiovasculare, extinderea, modernizarea și dotarea la standarde actuale a secției de cardiologie reprezintă o prioritate absolută. Un mare plus va fi înființarea Compartimentului de Cardiologie Intervențională, unde actul medical va fi asigurat de o echipă de profesioniști desăvârșiți, cu experiență importantă în acest domeniu. Astfel, pacienții vor beneficia în Arad de toate intervențiile medicale necesare, de aparatură performantă, într-un spațiu nou, lărgit și modern, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze în alte orașe, precum Timișoara, sau chiar la vecinii noștri, în Ungaria, ceea ce înseamnă atât reducerea disconfortului și a costurilor, cât și a timpului de acțiune, vital în cazul intervențiilor cardiovasculare”, a spus Iustin Cionca, președintele CJA.

În 2018, a fost cumpărată și Cardiolife Arad, clinica de cardiologie intervențională privată din cadrul spitalului, la solicitarea Consiliului Județean Arad. Se urmărește includerea sa în Programul Național prin care pacienții beneficiază gratuit de operații pe inimă.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.