frPoliţiştii de frontieră au descoperit un minor ascuns sub bancheta din spate a unei autoutilitare, acesta având intenţia de a trece ilegal frontiera româno-maghiară. „La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac  s-a prezentat, pentru a ieşi din ţară, C.M., de 36 de ani, din Giurgiu, care conducea o autouti­litară înmatriculată în Germania. În microbuz mai călătoreau, ca pasa­geri, încă trei persoane adulte –  două femei şi un bărbat –  toţi români, cu domiciliul pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Giurgiu. La control, colegii noştri au descoperit, ascuns sub bancheta din spate a autoutilitarei, un tânăr, stabilindu-se că este vorba de M.C., de 16 ani, din Giurgiu”, informează Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.
Tânărul a declarat oamenilor legii că do­rea să ajungă la părinţii săi în Spania, dar nu avea de la aceştia o procură legalizată.
În cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi complicitate la tentativă de trecere ilegală în grup şi cu minor.
(D.D.)

Recomandările redacției