Un moment de reculegere în Piața Avram Iancu pentru cei învinși de virus

0
506

Zeci de arădeni, printre care părinți, copii, bunici, s-au adunat astăzi în Piața Avram Iancu pentru a-și plânge membrii familiei care au fost răpuși de virusul SARS-CoV-2. Oamenii nu au venit cu mâna goală, ci cu un suflet greu, cu obrajii pătați de lacrimi amare, cu pancarte marcate cu mesaje pentru cei dragi care nu mai sunt astăzi printre noi precum: „Mi-ai lipsit ieri, îmi lipsești azi, îmi vei lipsi mâine! Îmi va fi dor de tine tot restul vieții”, „Nu contează câți ani ai, mereu ai nevoie de mama” și lumânări care mai apoi au fost aprinse alături de un gând bun pentru sufletele adormite. Evenimentul intitulat „Comemorarea victimelor decedate de COVID 19 în Spitalul Județean Arad” trebuia să aibă loc, inițial, în fața Spitalului Județean, însă nu a fost aprobat.

Nu este un protest. Este o comemorare a tuturor victimelor decedate de covid, celor care au murit nevinovați, chinuiți în spital cum a murit mama mea. Nu se găsesc explicații pentru ce s-a făcut deocamdată. Noi vrem să aflăm exact ce au făcut cu ea. Nu vreau nimic decât sa aflu adevărul! Este crunt, e o rană care nu trece și nu o să treacă niciodată pentru că toți murim la un moment dat, dar nu așa, nu în chinurile în care a murit mama mea, fără telefoane, fără să poată să ne vadă, cu psihotrope, cu tot ce au făcut cu ea și cu infecție nosocomială, de fapt, pentru că mama, sunt convinsă, că de la astea a murit, nu de la covid” a declarat Adriana Beldiman, profund îndurerată de soarta nedreaptă a mamei sale.

Aproape 650 de arădeni au murit din cauza virusului SARS-CoV-2. Potrivit datelor de la DSP, numărul total de infectări de la începutul pandemiei până astăzi este de 16626, unde 15409 de persoane s-au vindecat de la izbucnirea virusului până în prezent. Astăzi numărul de persoane internate în spitale este 156, iar în carantină se află 2.432.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.