Un monument închinat Ungariei Mari a fost ridicat în România

6
2521

Este de-a dreptul halucinant ce se petrece pe teritoriul României! La Miercurea Ciuc a fost ridicat un monument închinat Ungariei Mari. Jurnalistul Dan Tănasă dezvăluie că „În Miercurea Ciuc, în zona ce poartă denumirea de Șumuleu Ciuc, la doar câțiva pași de locul în care Papa Francisc a oficiat, în data de 1 iunie 2019, liturghia, se află un monument, ridicat în urmă cu câțiva ani, închinat Ungariei Mari”. Denumit Capela Sfintei Coroane, monumentul are în centrul său o piatră de mari dimensiuni sculptată în forma hărții Ungariei Mari. Deasupra hărții Ungariei Mari a fost amplasată o statuie din lemn a Fecioarei Maria pe capul căreia a fost pusă o coroană din metal, precizează danatanasa.ro. În trecut, la baza statuii Fecioarei Maria, a fost amplasată o bucată de lemn pe care era sculptat următorul text în limba maghiară (foto și detalii aici): „MAGYAR HAZÁM MEGÁLDALAK! SZÉP ÉRTED ÉLNI, ÉRTED HALNI, TE SZENT MAGYAR HAZÁM!” (în traducere „Patria mea maghiară, te binecuvântez! E frumos să trăiești și sa mori pentru tine, tu, sfânta mea patrie maghiara!”).

6 COMENTARII

 1. Crucea adevar graieste ! Nu este la locul potrivit.Un semn divin ca aceasta obraznicie nu este pe placul lui Dumnezeu.Ar fi fost intelept sa-i puna si un paratrasnet acestei cosmeli ca nu cumva sa vina un avertisment direct de sus,dar se pare ca pe unii nici Dumnezeu nu-i poate potoli.

  • esti bou. vezi coroana ungariei, crucea este fix asa, indoita.
   Si nu, nu e nimic halucinant. Oamenii din sumuleu nu sunt romani.
   Azt hiszem, jobban tudom mind te, hiszen onnan jovok.

   • sa imi iei Carasu in Gura de maghiar stricat si sa iti frec antilopele din familie si neamu tau de maghiari si de conducatori maghiari si de zdren…te maghiare, sa iti las mama gravida cu smecleu in gura … fu…tu…ti culorile si limba aia de cu…rve jegoase … o sa muriti voi pe pamant romanesc fu…tu…ti mo…rmintii matii aia care vorbeste cu gura inclestata si limba legata de p…ula mea … fu…tu…ti buletinu romanesc de ca…cat cu ochi … o sa va fu…tem femeile maghiare din romania doua pule deodata o sa intre pe fiecare gaura si o sa iasa numa romanasi din vaginu lor … o sa dati nastere la romani bou p…ulii mele … o sa o f…utem si pe mata aia batrana si coapta !!!!

 2. Poate ca locuitorii din zona nu sunt romani, dar traiesc in ROMANIA si trebuie sa respecte tara aceasta. O statuie care sa preamareasca Ungaria Mare nu are ce cauta in aceste locuri.

 3. Halucinant, ar fii fost dacă era ridicat in Oltenia,dar la Sumuleu este chiar normal.Noi (nu chiar toti)Romanii suntem hoti,talhari,inselam pe toata lumea,corupti,cine umbla pe afara stie cum suntem vazuti.In sec 21 avem un subiect de sec 18.

 4. Ce care i-si iubesc tara si neamul atat de mult ar trebui sa stea acolo unde simt ca le este locul,si anume, exact in tara lor. Cei care sunt asimilati ,tolerati acceptati s-ar impune sa dea dovada de mai mult respect fata de tot ceea ce inseamna tara care ii gazduieste.
  Pentru cei indragostiti de limba materna si carora nu le este deajuns limba oficiala ,romana si care nu pot manifesta respect pentru tara in care locuiesc si pentru locuitorii ei ar trebui sa aiba in vedere ca granitele sunt deschise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.