Un muzician de la Filarmonica din Timișoara, întors recent din China alături de alți doi arădeni, internat cu febră

0
730

Un colaborator al Filarmonicii Banatul din Timişoara, care a făcut parte din grupul de muzicieni care a fost în turneu în China şi care s-a întors recent în ţară, este internat la spital, după ce sâmbătă s-a prezentat la unitatea medicală cu febră.

Avem un pacient care a fost în grupul muzicienilor care au fost în turneu în China, este un colaborator al Filarmonicii din Timişoara. El a fost izolat la domiciliu, imediat după ce s-a întors în ţară, la fel ca şi colegii săi din acelaşi turneu. Sâmbătă a prezentat febră şi s-a prezentat la spital. A fost internat în salonul special amenajat pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus. Nu a prezentat fenomene respiratorii şi puseuri de febră, dar i s-au făcut analizele necesare, cele de rutină”, a declarat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş din Timişoara.

Din fericire, pacientul nu are criteriu de diagnostic cu coronavirus, astfel că în cursul zilei de marţi va fi externat din spital, dar va sta în continuare izolat la domiciliu.

Mai mulţi muzicieni de la Filarmonica Banatul din Timişoara, dar şi colegi de-ai lor din Arad, Oradea, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa şi Braşov s-au întors recent din China, ei concertând în zona Wuhan, afectată de coronavirus. Artiştii au fost la medic şi vor sta acasă în următoarele două săptămâni, în aşteptarea rezultatelor analizelor.

Virusul care a făcut atâtea victime în China se răsfrânge și asupra a doi artiști instrumentiși ai Filarmonicii de Stat din Arad. Aceștia, împreună cu colegii lor din Timișoara au concertat în orașul Wuhan din China, zonă unde este focar de infecție cu un coronavirus ucigaș, care creează panică în lume. Este alertă de călătorie acolo, iar muzicienii români numai ce s-au întors în țară, după un turneu de 50 de zile. „Avem doi instrumentiști din cadrul instituției noastre, ai Filarmonicii de Stat Arad, care au participat în cadrul acestui turneu. Le-am interzis categoric să intre în instituție, trebuie să stea minim 15 zile în carantină. Le-am solicitat să meargă la medicul epidemiolog, iar în momentul în care se vor prezenta la muncă trebuie să îmi aducă o adeverință medicală în care să se specifice foarte clar dacă starea lor de sănătate este bună“, ne-a declarat în urmă cu câteva zile Doru Orban, managerul Filarmonicii de Stat Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.