Situația din țara noastră devine din ce în ce mai serioasă și trebuie tratată ca atare. Este vorba despre simțul responsabilității de care trebuie să dea dovadă fiecare cetățean în parte. Din nefericire, zilnic sunt găsite câteva persoane care încalcă regulile și se aleg cu dosare penale. 

De această dată, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au întocmit la data de 31 martie 2020 un dosar de urmărire penală urmare faptului că în data de 31 martie 2020, organele de cercetare penală din cadrul IPJ Arad –Poliţia Orașului Nădlac s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană aflată în izolare la domiciliu, nu se afla în locuinţa declarată la intrarea în ţară ca fiind adresa în care se va izola la domiciliu, persoana fiind revenită din Germania.
În cauză a fost dispusă de către organele de cercetare penală începerea
urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Urmărirea penală continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.
Este de precizat faptul că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Recomandările redacției