Un nou atentat a avut loc la Kabul, în Afganistan, la trei zile după atacul terorist în care și-a pierdut viața un reprezentant al Ambasadei României. Primele informații spun că trei oameni ar fi murit și zeci de persoane au fost rănite. O explozie puternică s-a produs joi în centrul capitalei afgane Kabul, în apropierea cartierului general al NATO şi a unor birouri guvernamentale, între care principalul serviciu de informaţii afgan, informează dpa şi EFE. Potrivit Reuters, explozia a fost provocată de un atacator sinucigaş care s-a aruncat în aer. Deflagraţia a avut loc la ora locală 10:10 (05:30 GMT) în cartierul Shash Darak din estul Kabulului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi, care a adăugat că ţinta atacului nu este clară.
„Ambulanţe şi echipe de salvare se îndreaptă către locul exploziei’’, a informat Rahimi. Potrivit Al-Jazeera, care citează surse locale, trei oameni ar fi murit și 30 de persoane au fost rănite. Imagini de la locul exploziei, postate pe social media, arătau un fuior de fum alb ridicându-se către cer. Atacul – care momentan nu a fost revendicat – se produce în plin proces de negocieri între SUA şi talibani, aminteşte EFE.
MAE a anunțat ieri că personalul misiunii diplomatice care se află în Afganistan va rămâne acolo pentru a-şi continua activitatea. Ca urmare a atacului terorist care a avut loc la Kabul, la Ministerul Afacerilor Externe a fost activată și celula de criză. Atacul terorist în urma căruia un român și-a pierdut viața, iar un altul a fost rănit a fost revendicat, în mod oficial, de către talibani. Clădirea Ambasadei României la Kabul a fost distrusă în proporţie de 80%. Atacul terorist a avut loc într-o zonă rezidenţială în care lucrau numeroşi cetăţeni străini şi în care îşi desfăşurau activitatea mai multe organizaţii internaţionale, inclusiv misiunea diplomatică a României.

Recomandările redacției