Dirijorul Hermann Szabolcs și organistul Levente Kuzma revin în această toamnă la Arad, cu un program care reașează în centrul atenției orga și care conține două prime audiții din literatura barocă și romantică germană.

Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit (Actus tragicus) BWV 106 este una dintre cantatele timpurii semnate de Johann Sebastian Bach, o partitură din primul deceniu al secolului al XVIII-lea, o muzică funebră scrisă pe texte din Vechiul și Noul Testament și în care, pe un suport instrumental în care vocea principală rămâne orga, sunt distribuite în alternanță numere solistice și corale.

Corul academic dirijat de Robert Daniel Rădoiaș revine în acest concert de mijloc de noiembrie, în acest exercițiu baroc, alături de soliștii lirici Sorina Silvia Munteanu și Cristian Ioan Ardelean.

Disciplina contrapunctului bachian este usor de recunoscut însă și în cea de a doua premieră, o referință pentru cunoscători, Concertul nr.2 pentru orgă de Josef Rheinberger, un compozitor contemporan cu Johannes Brahms, extrem de atașat de structurile sonore ale trecutului.

Levente Kuzma este vocea principală a serii de 18 noiembrie 2021, pe care o încheie cu o partitură în reluare, o minicapodoperă de muzică franceză, Carillon Sortie de Henri Mulet. Vă așteptăm, așadar, la ora 19.00, la tradiționalul nostru concert de joi, o seară cu muzică de Bach, Rheinberger și Mulet!

Recomandările redacției