OLYMPUS DIGITAL CAMERAUn proiect important pentru infrastructura de apă-canal din judeţ a fost scos la licitaţie de Compania de Apă. Este vorba de proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare captare de apă, staţie de tratare rezervoare de apă în Ineu. Investiţia ce se va realiza în cadrul Masterplanului pe apă-canal se ridică la peste 11,07 milioane de lei.
Contractul pentru executarea acestor lucrări a fost scos ieri, la licitaţie de Compania de Apă, data limită pentru depunerea ofertelor fiind data de 13 august a anului. Criteriul principal după care vor fi atribuite lucrările este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Durata lucrărilor este estimată la 18 luni de la data atribuirii contractului.
În luna ianuarie a acestui an, Compania de Apă a încheiat contractul „Extinderea reţelelor de apă în Curtici, reabilitarea şi extinderea reţelelor de canalizare în Curtici, Macea şi Sântana”, a cărui va­loare depăşeşte 53 de milioane de lei, acesta fiind cel de-al şaptelea contract din cadrul Masterplanului. La o săptămână la de la contractarea acestor lucrări, autorităţile au semnat contractul pentru extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă-canal, la Pecica. Această investiţia derulată tot în cadrul Masterplanu­lui pe apă-canal finanţat din bani europeni, prin POS Mediu a avut o valoare de peste 26 milioane de lei.
În luna martie a acestui an a venit şi rândul celui de-al nouălea contract de lucrări din cadrul proiectului major de apă şi cana­lizare. Este vorba de construcţia staţiei de epurare de la Pecica, inves­tiţia totală pentru aceasta ridicându-se la peste 15 miloane de lei.

Recomandările redacției