Un nou derby județean decis pe final: Lipova – Cermei 4-2

0
564

Șoimii Lipova își continuă parcursul perfect din acest sezon cu un nou succes pe teren propriu, de această dată împotriva rivalei județene Gloria Lunca Teuz Cermei. După meciul contra Sebișului, în care lipovanii au învins cu două goluri marcate în prelungiri, de această dată reușitele decisive au venit după minutul 80.
După un început mai bun al Lipovei, Capătă a deschis scorul pentru Cermei în minutul 23 cu un șut din afara careului care l-a surprins pe portarul Filip. Repriza a continuat cu ocazii la ambele porți, dar cea care a înscris îna­inte de pauză a fost echipa lui Sabău: Sulea a trimis sub transversală după o fază pornită de la Rusu și continuată de Trabalka.
Lucrurile păreau să revină la normal în minutul 56, când gaz­dele au preluat conducerea: Vasiu a trimis în plasă cu capul după un corner al lui Poiană. Elevii lui Anca au urmărit golul ega­lizator timp de 20 de minute prin mai multe șuturi de la distanță rămase fără rezultat, dar până la urmă o fază fixă a dus la 2-2: Capătă a marcat cu capul pe spate în urma unui corner.
Șoimii însă nu au clacat și au dat dovadă de acea determinare care i-a adus pe primul loc: Burlă a făcut 3-2 în minutul 84 cu o lovitură de cap la o nouă fază fixă, de data aceasta o lovitură liberă a lui M. Popa. Iar trei mi­nute mai târziu, Poiană a stabilit scorul final cu un șut la colțul lung după o acțiune personală.
Liderul ajunge la 18 puncte și în următoarea etapă are un nou derby, atât de județ cât și de clasament, cu Crișul Chișineu Criș, echipa de pe locul 2. Pentru Cermei urmează meci pe teren propriu contra Dumbrăviței.
„Eram absolut convins că va fi foarte greu. Întotdeauna astfel de meciuri induc o determinare pozitivă la ambele echipe, ceea ce este benefic și am avut parte de un meci bun. Au ieșit și ei la pressing, iar noi trebuie să fim pregătiți la orice situație în teren, adică să găsim soluții indiferent de cum joacă adversarul. A fost un efort colectiv mare, le-am spus de la început că avem nevoie de toată lumea pentru un rezultat bun azi. Titularii, dar și jucătorii care intră pe parcurs și joacă mai puțin, trebuie să dea randament ma­xim. Iar cea mai mare bucurie a unui antrenor este atunci când cei intrați de pe bancă aduc un plus, sunt în spiritul echipei și chiar marchează goluri cruciale, cum a fost cazul lui Burlă. Urmează un nou meci, un derby de clasament la Chișineu Criș, va fi la fel de greu. Mă bucur că începem să dezvoltăm un spirit al echipei, un spirit de luptă până la finalul meciului. Și, pe lângă ceea ce pregătim cu seriozitate la antrenamente, e acel sentiment de încredere. Eu în jucători și ei în mine”, a spus la finalul derby-ului din Podgorie, Flavius Sabău.
Din partea oaspeților an­trenorul Radu Anca a plecat în grabă de la stadion, iar cu presa a vorbit Petre Bulza „A fost un meci disputat, frumos, noi am jucat, iar ei au dat goluri. Cred că am avut mai multe ocazii, mai ales în prima repriză. Din păcate, am ieșit la joc, dar cu infanteria, nu cu artileria. Apoi, pe final de meci, la 2-2, în loc să ne închidem am jucat deschis și ne-au prins pe contraatac. Au rezultat faze fixe din care am luat gol. Strângem rândurile și vedem ce putem face acasă cu Dumbrăvița, un meci la fel de greu”, a punctat președintele „sămădăilor”.
Formații:
Lipova: D. Filip – Savin, Calvin, Vasiu, Filimon (Burlă 75) – Poiană, M. Popa, S. Popa (Dobrean 60), D. Rusu (Pașcu 75) – Trabalka, Sulea (Vasinc 60).
Cermei: Gârlea – Rogojan, Varga, Nistor, Polgar (Al. Sabău 70) – Mihuța (Vezan 69), Tănase – Deta, Prună, Vlad (Matiș 56) – Capătă.
Arbitri: Răzvan Ladăr – Sergiu Duma (ambii din Zalău), Flavius Seiche (Sânmihaiu Almașului – Sălaj)
Observatori FRF: Vasile Balaj (Drobeta Turnu Severin), Ionel Poclid (Timișoara).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.