Un nou focar de infecție a izbucnit, de data aceasta la un centru din județul Arad

0
920

Într-un centru de îngrijre a persoanelor cu dizabilități din județul nostru, răspândirea coronavirsului a fost iminentă, însă nu se știe de unde a pornit infectarea atâtor oameni, deoarece persoanele afectate sunt atât beneficiari cât și angajați. Centrul de Îngrijire și Asistență din Pecica a devenit un focar de infecție, în urmă cu aproximativ o săptămână, iar în urma testărilor ce au fost făcute tuturor persoanelor din centru, au fost depistate 14 cazuri de covid-19. De menționat este faptul că centrul găzduiește 47 de beneficiari și aproximativ 32 de angajați. 

Deși testarea pentru covid-19 în principal se face doar persoanelor care prezintă simptome, în acest caz s-a luat măsura testării și persoanelor care nu prezentau simptomatologia specifică, pentru a depista cazurile și a putea demara ancheta epidemiologică. Practic, directorul DSP Arad, Horea Timiș, a decis să încalce metodologia specifică și a luat măsura testării tuturor persoanelor din centru. 

„S-au făcut testele de către DSP, se va face ancheta epidemiologică. În aceste momente, o echipă DSP este în drum spre Pecica”, au declarat reprezentanții Prefecturii Arad. 

Potrivit unor informații, în ultima perioadă, la centrul respectiv ar fi murit trei persoane, existând suspiciunea că ar fi fost infectați cu covid-19. 

Astăzi, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad a fost informată de DSP Arad că la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Pecica au fost confirmate pozitiv 14 cazuri de infectare cu covid-19, în rândul a 9 beneficiari – persoane adulte cu dizabilități și 5 angajați.

Testarea și recoltarea probelor au fost efectuate pentru toți beneficiarii și personalul din tura izolată la locul de muncă timp de 14 zile, în baza Ordonanței militare nr.8 , miercuri, 22 aprilie 2020, la solicitarea DGASPC Arad. În prezent se așteaptă rezultatele a altor teste aflate în lucru la laborator. În Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Pecica sunt ocrotiți în total 47 de beneficiari și își desfășoară activitatea un număr de 32 de angajați.

„La nivelul tuturor centrelor aflate în subordinea DGASPC Arad au fost dispuse din data de 25 februarie 2020 instituite măsuri de prevenire și minimizare a contactării și răspândirii infectării cu virusul COVID-19 prin care s-a interzis accesul persoanelor străine în centrele din subordinea DGASPC Arad; s-au interzis vizitele de orice natură în centrele din subordinea DGASPC Arad; nu s-au mai acordat bilete de voie beneficiarilor centrelor și caselor de tip familial, s-a suspendat activitatea în mai multe centre de zi, s-au asigurat măsuri de dezinfecție cu substanțe specializate, au fost distribuite materiale sanitare de protecție tuturor angajaților, precum și alte dispoziții care să limiteze contaminarea cu virusul COVID-19.

DGASPC Arad va adopta măsurile care se impun în asemenea situații, în urma anchetei epidemiologice, în acord cu dispozițiile și recomandările Direcției de Sănătate Publică Arad”, a declarat Erika Stark, directorul general DGASPC Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.