Aradul s-a modernizat și va continua să se modernizez în viitorul apropiat în ceea ce privește serviciile poștale. La sfârșitul săptămânii trecute s-a inaugurat un nou ghișeu poștal într-un mall din Arad.

Acest nou ghișeu este arondat Oficiului Poștal nr.8 din cartierul Aurel Vlaicu, urmând a deservi cetățenii aflați în zona Fortuna, Gai și Bujac. Inaugurarea a avut loc în prezența directorului general adjunct, arădeanul Beniamin Vărcuș, dar și a unei persoane foarte importante din Poșta Română, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, Mircea Tudosie.

Această nouă locație va fi de folos arădenilor ce locuiesc în acea parte a orașului, plus vine în sprijinul celor ce apelează la Serviciul Paşapoarte şi Serviciul Permise Auto şi Înmatriculări, găzduite, de asemenea, de același mall. Astfel, oamenii vor fi scutiți de o grămadă de drumuri, totul situându-se acum sub același acoperiș.

Noul ghișeu se află într-un spaţiu de aproximativ 60 de metri pătraţi a cărui amenajare a costat aproximativ 10.000 de lei. O noutate este faptul că acest punct de lucru va fi deschis între orele 8-19, acest lucru fiind un mare plus.

Atât directorul general, cât și directorul general adjunct au punctat importanța unei astfel de investiții în această parte a Aradului, prezența directorul general la inaugurare accentuând acest fapt.

Hub imporant la Arad

Tot în cadrul inaugurării noului ghișeu poștal, directorul general Mircea Tudosie a anunțat o investiție extrem de imporantă care va avea loc în Arad: deschiderea unui hub poștal care ar urma să conecteze România, prin Arad, de zona de vest a Europei.

„În 2019 se va deschide un hub de sortare a corespondenței și coletelor, atât pe zona internă, cât și pe zona externă în Arad. Investiția este estimată la cinci milioane de euro”, a declarat Mircea Tudosie.

Acest nou hub care va fi deschis la Arad va deveni unul dintre cele mai mari din țară. „Va conecta România, prin Arad, de zona de vest a Europei. Vom încerca să transformăm acest hub într-un punct regional de coletărie foarte mare”, a adăugat Beniamin Vărcuș.

În planurile companiei se află și mutarea Biroului de Schimb Internațional de la Oradea la Arad și a Centrului Regional de Tranzit de la Timșoara la Arad. Hub-ul de la Arad ar urma să acopere o zonă regională formată din județele Bihor, Hunedoara, Arad, Timiș și Caraș-Severin. Se estimează ca realizarea acestei investiții să dureze între 12 și 16 luni.

Recomandările redacției