Un nou loc de joacă pentru copii, aproape de finalizare

0
468

OLYMPUS DIGITAL CAMERA loc joacaLa sfârșitul lunii martie, oraşul Lipova a primit o vizită foarte importantă din partea unei delegaţii germane, condusă de Willi Gehring – vechi prieten al oraşului. La acea dată delegaţia germană fost însoţită şi de un invitat special – ministrul german din do­meniul social şi al sănătății, Andreas Storm, din Saarland – Germania. Acesta a dorit să ajungă personal la Lipova, să vadă cu ochii lui situația, ştiind că există o relaţie româno-germană de colaborare şi prietenie, foarte frumoasă, care durează de 25 de ani.
Proiectul germanilor, aproape de finalizare
În cadrul acestei întâlniri, printre subiectele dezbătute a fost şi cel refe­ri­tor la un nou proiect care cuprindea construirea unui nou loc de joacă pentru copiii din oraşul Lipova, proiect pe care Asociaţia Germană DRFK (Deutsch-Rumanischen Freundschaftskreises Saarland) şi Organizaţia THW – Landeshel­- fer­vereinigung urma să îl demareze începând cu luna aprilie a acestui an.
Astfel că, la scurt timp după aceas­tă întrunire, asociaţia germană a demarat proiectul conform planului, lucră­rile derulându-se foarte bine pe parcursul ultimelor luni. În prezent, proiectul este foarte aproape de finalizare, fiind puse la punct doar mici detalii, astfel încât locul de joacă să fie 100%  finalizat.
Acest loc de joacă a fost construit la ieşirea din oraşul Lipova spre satul Neudorf. Această zonă se află la o distanţă destul de mare de zona centrală a oraşului – unde există câteva astfel de locuri de joacă și agrement, prin urmare pentru copiii care locuiesc în această parte a oraşului noul loc de joacă reprezintă o mare bucurie.
Părinți și copii,
relaxare în aer liber
Amenajările oferă copiilor diverse posibilităţi de petrecere a timpului liber, spațiul destinat copiilor fiind utilat cu toate elementele de mobilier specific pe care cei mici le iubesc și le utilizează în jocurile lor: leagăne multiple, labirint, căsuţă de lemn, tobogan ș.a. El repre­zintă şi un loc de relaxare pentru adulţii care însoțesc copiii ori pentru cei care vor să facă o ieșire în aer liber petre­cându-și timpul liber alături de copiii lor.
Dar pe lângă tot ceea ce reprezintă pentru copii, noul loc de joacă oferă şi o nouă imagine schimbată în bine a întregului peisaj din zonă.
Pe această cale, reprezentanţii administraţiei locale, doresc să transmită pentru încă o dată, mulţumiri speciale Asociaţiei Germane DRFK (Deutsch-Rumanischen Freundschaftskreises Saarland) şi Organizaţiei THW – Landeshel- fervereinigung şi bineînţeles bunului prieten al oraşului Lipova, Willi Gehring – preşedintele asociaţiei DRFK.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.