Un nou parc în centrul orașului, amenajat prin parteneriat cu societatea civilă

0
1188

Lipsa spațiilor verzi este veșnic motiv de nemulțumire pentru arădeni, care în repetate rânduri și-au exprimat opinia în acest sens. Așa se face că, administrația județeană a hotărât să amenajeze un parc, în centrul Aradului. Parcul ar urma să fie amenajat însă printr-o colaborare cu societatea civilă, iar CJA nu ar avea de cheltuit fonduri pentru asta.

Proiectul – supus la vot în ședința CJA a ridicat nedumeriri consilierilor din tabăra opusă. Consilierul Gheorghe Sabău (PSD) și-a exprimat public semnele de întrebare lăsând să se înțeleagă că, partenerii CJA (firme și asociație) au de câștigat de pe urma relației cu administrația, iar parteneriatul pentru spații verzi ar fi apărut pe fondul acestora.

În ședință, ceidin conducerea administrației au subliniat că este vorba de un parteneriat benefic și nimic mai mult. Însă, consilierul n-a părut lămurit, chiar dacă a abadonat subiectul. „Dacă nu aveam acest parteneriat civil, am fi luat din buget și am fi venit cu o rectificare pentru această investiție“, i-a răspuns Iustin Cionca, președintele CJA.

Așadar, Consiliul Județean va amenaja parcul în fața hotelului Continental. Potrivit reprezentanților CJA, acesta va lărgi conceptul străzii pietonale realizate de Primărie și va crea un nou spațiu de socializare în municipiul Arad.

Investiția va fi una dintre cele mai vizibile realizate de Consiliul Județean Arad în municipiul Arad și va avea impact asupra esteticii urbane arădene. Parcul, alături de Palatul Comitatului (n.a renovat tot de către Consiliul Județean Arad), vor fi un nou punct de atracție în centrul orașului.

Parcul ar urma să aibă o suprafață de 1.536 mp și va purta numele Parcul Bujor Buda.

„Parcul este amplasat în centrul municipiului Arad, pe principala arteră de circulație și ne dorim să fie amenajat cât mai estetic, să valorificăm acest spațiu verde în beneficiul arădenilor”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Asociația RUBIO-PRO COPILĂRIE, PRO VIAȚĂ se angajează să amenajeze exclusiv pe cheltuială proprie spațiul verde aferent terenului susmenționat.

De asemenea, la rândul său, Consiliul Județean își asumă să obțină autorizația de construire şi avizele necesare, să achite cotele datorate la Inspecția de Stat în Construcţii pentru execuţia lucrărilor şi să se ocupe de urmărirea lucrărilor printr-un diriginte de şantier autorizat.

Proiectul a primit avizul consilierilor județeni, în ședința de joi, 29 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.