Un nou posibil caz de tornadă în județul Arad, de data aceasta la Bocsig

0
584

Mai mulți locuitori de pe raza localității Bocsig din județul Arad susțin că au fost ieri martorii unei tornade. Fenomenul ar fi avut loc chiar în timpul furtunii năprasnice care s-a abătut asupra întreg județului Arad, ieri după masă, în jurul orei 16.00. „Eram pe terenul de fotbal din Socodor, când am fost anunțați de familiile de acasă că asupra localității noastre s-a abătut o tornadă. Am fost înștiințați că mai multe case au fost avariate, ne spune un locuitor din zonă.

Voința Zărand e noua câștigătoare a Cupei Satelor, bocsiganii au abandonat finala de la Socodor aflând de tornada ce le-a afectat gospodăriile. După primul meci, jucătorii au alergat într-o suflare spre case pentru a evalua pagubele și a-și ajuta familiile să repare ce mai poate fi reparat.

La nivelul județului s-au înregistrat mai multe pagube. În municipiul Arad, 12 copaci au căzut pe străzi, alei pietonale, fire de curent, pe două autoturisme, respectiv pe două case. Totodată, tabla de pe acoperișul unui bloc a căzut pe trei autoturisme iar un brad a căzut pe clădirea Secției de Pediatrie 2 a Spitalului Județean. În localitatea Sânpaul, un copac a căzut pe acoperișul unei case și pe DJ709C între Sânpaul și Iratoșu, un copac s-a prăbușit pe carosabil. Mai mulți copaci au căzut pe carosabil între Mânerău și Bocsig, totodată și pe drumul ce leagă Ineu de Bocsig.

Un fenomen asemănător celui de la Bocsig s-a petrecut în urmă cu aproximativ trei săptămâni și pe raza localității Craiva, tot din județul nostru. Oamenii au reușit să surprindă atunci, cu ajutorul mobilelor, un nor în formă de pâlnie care se deplasa amenințător peste comuna lor. În urma vijeliei de atunci țiglele de pe mai multe case au fost smulse, cele mai avariate fiind dispensarul și școala. O femeie a fost luată pe sus, iar din spusele localnicilor se pare că bătrâna a ajuns la spital, fiind serios rănită la mâini şi picioare.

 

Tornada de la Craiva, de acum trei săptămâni 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.