Lunca Mureşului are cel mai ridicat potenţial turistic din judeţul nostru. Statisicile arată că anul acesta, aria protejată a fost vizitată de mii de turişti. În cursul anului, mii de copii au fost angrenaţi în diferite programe de educaţie ecologică organizate de Parcul Natural Lunca Mureşului. Din luna septembrie, la Centrul de Vizitare Ceala, un nou program de educaţie ecologică va fi lansat pentru copii.
De luna viitoare, cei mici vor putea să construiască căsuţe pentru păsări la Centrul de Vizitare Ceala. „Plini de entuziasm şi de dorinţa de a ajuta natura, copiii confecţionează de multe ori căsuţe pentru păsări, ajutaţi de părinţi sau de profesori. Nu de fiecare dată, însă, acestea sunt populate şi asta pentru că imită prea puţin mediul natural al spe­ciilor vizate. În cadrul programului, participanţii vor construi, din carton, o căsuţă, învăţând astfel ce forma ar trebui să aibă, ce dimensiuni şi la ce înălţime să fie amplasată pe arbori“, susţine Paul Hac, directorul Parcului Natural Lunca Mu­reşului.
În 2013, până în prezent, angajaţii parcului au lucrat în mod direct, în cadrul unor programe de educaţie ecologică, cu 2.567 de copii, dintre care 1.533 au participat la activităţile de la Centrul de Vizitare Ceala. Deşi aria protejată este atractivă arădenilor şi nu numai, reprezentanţii parcului atrag atenţia că turismul a avut şi un impact negativ. De aceea sunt promovate numai activităţile fără impact asupra mediului, organizate în grupuri mici, de până la 12 persoane. „Doar acest tip de turism poate fi agreat şi promovat într-o astfel de zonă sensibilă, cvasinaturală“, a completat Paul Hac, directorul parcului.

Recomandările redacției