La Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad , repetițiile pentru primul proiect important al noii stagiuni teatrale se află în plină desfășurare. Noua piesă este intitulată ,,Ecarisajul pentru toți” de  Boris Vian, în regia și scenografia lui Tudor Lucanu și traducerea Dianei Crupenschi.

Scriitor, poet, dramaturg, critic, traducător, compozitor, muzician de jazz și pictor, Boris Vian s-a născut în anul 1920, într-un orășel de lângă Paris. Deși a trăit doar 39 de ani, opera lui Vian este foarte vastă, el fiind considerat copilul teribil al literaturii franceze din secolul XX. Dintre cele mai cunoscute romane ale sale amintim: ,,Spuma zilelor”, ,,Iarba roșie”, ,,Smulgătorul de inimi” şi  ,,Toamna la Pekin”.

De asemenea, Boris Vian a scris numeroase piese de teatru,iar ,,Ecarisajul pentru toti”  este una dintre cele mai cunoscute. Câteva dintre piesele lui Vian au fost montate în atmosfera aniilor 50 și s-au bucurat de un mare succes,iar altele nu s-au jucat decât mult mai târziu, după moartea sa.

Distribuția spectacolului ,,Ecarisajul pentru toți” care se va juca în curând pe scena teatrului arădean este compusă din actorii: Ovidiu Ghiniță, Alex Mărgineanu, Ioan Peter, Carmen Vlaga-Bogdan, Cecilia Lucanu-Donat, Adriana Ghiniță, Robert Pavicsits, Marian Parfeni, Ionel Bulbuc, Dorina Darie-Peter,  Ștefan Statnic, Angela Petrean-Varjasi, Călin Stanciu, Eric Țuțuianu și  Cosmin Blaga. Premiera spectacolului va avea loc în data de 8 Octombrie 2016, în sala mare, de la ora 19,00.

Deschiderea stagiunii 2016 / 2017 este programată duminică, 11 septembrie, când iubitorii de teatru sunt așteptaţi în sala mare a teatrului, de la ora 19,00, pentru o nouă reprezentație a spectacolului ,,Mult zgomot pentru nimic” de William Shakespeare, în regia lui Alexander Hausvater.

Oana Ilea

 

Recomandările redacției