Un nou proiect prevede închisoarea pentru cei care conduc tractoare sau tramvaie fără permis de conducere

3
81802

Ministerul Justiției vrea schimbarea legii și înăsprirea pedepselor pentru cei care sunt prinși că conduc pe drumurile publice tractoare, deși nu posedă permis de conducere sau tractoarele sunt neînmatriculate. 

Potrivit proiectului lansat în dezbatere publică, Ministerul Justiției propune următorul cuprins pentru dispozițiile art. 334 alin. (1), (2) și (4) și art. 335 alin. (1) și (2): „Art. 334. – (1) Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, tramvai, tractor agricol ori forestier neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepsește cu închisoare de la unu la trei ani sau cu amendă. Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, tramvai, tractor agricol ori forestier cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă. Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tractarea unei remorci ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase ori a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, se pedepsește cu închisoare de la șase luni la doi ani sau cu amendă”, se arată în document.

O altă propunere vizează conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, a unui tramvai ori a unui tractor agricol sau forestier de către o persoană care nu posedă permis de conducere, faptă care se va pedepsi cu închisoarea de la unu la cinci ani. Între șase luni și trei ani sau amendă primești dacă ești prins conducând pe drumurile publice un vehicul „pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule, tramvaie ori tractoare agricole sau forestiere în România”, conform ziarmm.ro.

3 COMENTARII

  1. Prima data stați pe aia care depășesc limitele de viteza și pe urma faceți asta ca și asa sunt mulți care au mașini și merg cu ele în localitate ca pe autostrada ca sunt mulți cu tractoare care merg mai bine ca alții cu mașina și permis.

  2. Asta chiar e nesimțire curata, sunt agricultori care au tractoare care merg cu maxim 15km/h și merg câțiva kilometri prin sat și trebuie sa aibă permis de conducere??? Serios? Ce facem cu drumurile care sunt în condiții groaznice? Ce facem cu autostrăzile care lipsesc cu desăvârșire? Ce facem cu șoferii care iau permisul pe bani și dupa pun în pericol viata zeci de oameni? Pentru toate aceste probeleme nu sunt legi sau fonduri dar pentru agricultori care lucrează pământul cu utilaje agricole sunt. Rușine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.