Nu de mult s-a încheiat, la Chișineu Criș, încă o „ședință“ fructuoasă de donare de sânge, fiind vorba de o deosebită acțiune derulată în doauă etape – la interval de o săptămână. Având sprijinul logistic al Centrului de Transfuzii Sanguine Arad și susținută constant de administrația orașului – personal de primarul Gheorghe Burdan prin punerea la dispoziție a unui spațiu adecvat la Casa de Cultură – acțiunea are cel puțin două scopuri declarate: în primul rând acela de a sprijini persoanele suferinde care au nevoie de sânge și în al doilea rând de a obișnui tânăra generație cu acest gest deosebit de omenie care poate salva vieți aflate în grele încercări, dar și pe alor uneori.

Prima acțiune de donare s-a realizat miecurea trecută iar cea de-a doua astăzi.

Doctorul Laura Păcuraru, director în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Arad  ne spunea cu satisfacție că cele două donări au avut reazultate deoasebite. „Cu o medie de circa 65 de donatori (în prima 75 și în a doua 55), pot spune că aceste două acțiuni de donare de sânge au fost un succes pentru noi și se află în fruntea unor astfel de acțiuni realizate în alte locuri din județ. Majoritare au fost persoane între 35 ș 45 de ani, bărbați și femei în egală măsură, acoperind grupele sanguine 0 și A pozitiv, în special dar și din celalelalte grupe. Nu am avut astăzi grupe cu RH negativ“.

În ceea ce privește avantajele donării de sânge, dr. Laura Păcurariu a mai ținut să precizeze unaspect mai rar spus. „Aș mai vrea să spun că donarea de sânge – pe lângă avantajul evident că sunt ajutați cei aflați în suferință – are cel puțin alte două avantaje și pentru donator. În primul rând – simplu spus, se stimulează producerea unui sânge nou, în al doilea rând, când se donează sânge corpul este stimulat să crească viteza de răspuns. Cine donează sânge stimulează imunitatea organismului și-l pregătește pentru cazul apariției unor hemoragii, când viteza de răspuns a organismului va fi mult mai bună, realizându-se o mult  mai bună autoapărare. Acest aspect folosește și în cazul unor acccidente dar și în cazul de boli cardio-vasculare“.

Recomandările redacției