Un nou termen de finalizare a campionatelor europene stabilit de UEFA

0
336

UEFA a anunţat, în cadrul unei videoconferinţe organizate cu reprezentanţii federaţiilor naţionale, că noul termen pentru comunicarea echipelor participante în competiţiile europene este 20 iulie, informează site-ul oficial al Fe­deraţiei Române de Fotbal.
Decizia a fost luată pentru a permite încheierea campionatelor naţionale, acestea fiind suspendate ca urmare a pandemiei de coronavirus. „Forul continental a organizat o nouă videoconferinţă cu liderii tuturor federaţiilor europene. Noua modificare asupra termenului s-a făcut cu scopul de a se obţine mai mult timp pentru finalizarea competiţiilor interne. Propunerea a fost susţinută şi de Federaţia Română de Fotbal. Astfel, noua dată limită pentru comunicarea echipelor participante în com­- petiţiile europene este 20 iulie, precedentul termen era 30 iunie şi fusese stabilit de UEFA după consultările din 17 martie. Competiţiile europene sunt programate acum să debuteze pe 28-30 iulie, partidele tur, iar manşa secundă să aibă loc în perioada 4-6 august”, se precizează pe site-ul citat.
De asemenea, în urma discuţiilor avute de administraţia UEFA cu federaţiile naţionale,
s-a decis că este necesară încheierea campionatelor pe teren pentru că meritul sportiv şi spiritul de competiţie sunt criteriile care trebuie să primeze. Aceste decizii urmează să fie supuse aprobării în şedinţa Comitetului Executiv UEFA de joi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.