Liderul clasamentului din Liga Națională de Baschet Feminin continuă întăririle. După americanca Shereen Sutherland, clubul arădean a încorporat-o și pe una dintre cele mai promițătoare jucătoare românce din acest moment: Laura Vaida.

La doar 20 de ani, Vaida are un fizic impunător (1.93m) şi poate evolua atât pe poziţia 5, cât şi 4. Aceasta a fost cea mai eficientă baschetbalistă din România la ultimele turnee finale de junioare. În vara anului trecut, noua jucătoare a Aradului a fost a doua recuperatoare a turneului U20 Women′s European Challengers cu o medie de 13.8 recuperări. A înregistrat cea mai bună performanță individuală din întreaga competiție în victoria României obţinută în fața Luxemburgului, scor 73-59. Titularizată la poziția 5, Laura Vaida a strâns 21 de puncte, 26 de recuperări (11 ofensive), 3 pase decisive, 2 capace şi o intercepție.

În 2018, la debutul oficial pe prima scenă a baschetului feminin românesc, pivotul a fost printre revelațiile ediției respective din Liga Naţională. În maioul celor de la CSM Târgoviște, Vaida a fost cea mai bună recuperatoare a echipei cu o medie de 7.5 recuperări. A încheiat sezonul cu nu mai puţin de 8 double-double-uri, fapt pentru care a obţinut un contract peste Ocean în West Coast Conference din NCAA, pentru Loyola Marymount University.

Spre finalul anului trecut, Laura Vaida a revenit în România şi a jucat în trei partide pentru Agronomia Bucureşti. A continuat şi acolo evoluţiile bune, cea mai reprezentativă fiind în duelul cu vicecampioana din Satu Mare. În 32 de minute petrecute pe parchet, aceasta a strâns 15 puncte, 9 recuperări şi un procentaj de 83% la libere.

(sursa: baschetarad.ro)

Recomandările redacției