downUn proiect prin care arădenilor li se va face cunoscut, care e locul copiilor cu sindromul down în comuniate – a fost lansat d curând.
„Sindromul Down în comunitatea arădeană” va fi derulat de asociaţia „Down Art” cu sprijinul Fundaţiei ERSTE Stiftung din Austria. Inițiatorii acestui proiect urmăresc creșterea gradului de conștientizare în rândul arădenilor privind faptul că, locul copiilor cu dizabilități este în școală. Astfel, ideea proiectului va fi promovată intens, prin intermediul unor materiale, dar și prin povești de viață ale familiilor cu copii cu sindrom Down.
Materialele de promovare legate de sindromul Down au ajuns deja în cabinete de medici ginecologi, neonatologi, pediatrii şi de familie din municipiul şi judeţul Arad.
Mapele de informare au fost puse la dispoziţia instituţiilor de învăţământ, putând fi solicitate şi consultate la cabinetul medical şcolar. „Informează-te şi cunoaşte-ţi colegul de clasă, dincolo de diagnostic!” îndeamnă inițiatorii proiectului.
În România, potrivit statisticilor, 30.000 de persoane au sindromul Sown însă, în realitate, numărul acestora este mai mare. Câteva zeci de familii cu copii cu sindrom Down, din Arad, sunt implicate în diferite proiecte sociale.

Recomandările redacției