O rganizaţia Europeană pentru cele mai bune destinaţii (EBD) a întocmit o listă a celor mai sigure 20 de destinaţii pentru călătorii şi turism, după coronavirus. Pe listă apar mai multe oraşe din Polonia, Croaţia, Grecia, dar şi un oraş din România, scrie Click.
Sibiul este considerat un oraş în care turiştii pot merge fără să se teamă şi de aceea este în această listă. „Multe ţări europene îşi deschid frontierele, iar zbo­rurile şi hotelurile se redeschid şi acum”, au precizat reprezentanţi ai Organizaţiei Europene pentru cele mai bune destinaţii (EBD), citată de Forbes, scrie news.ro.
Pentru a-i ajuta pe cei ce vor să călătorească în Europa, EBD a prezentat o listă cu 20 de destinaţii cel mai puţin afectate de Covid-19. Acestea sunt: 1. Tbilisi, Georgia; 2. Corfu, Grecia; 3. Cavtat, Croa-ţia; 4. Insulele Azore; 5. Preveza, Grecia; 6 Alentejo, Portugalia; 7. Batumi, Georgia; 8. Zagreb, Croaţia; 9. Algarve, Portugalia; 10. Sibiu, România; 11. Kotor, Muntenegru; 12. Rijeka, Croaţia; 13. Varşovia, Polonia; 14. Viena, Austria; 15. Bohinj, Slovenia; 16. Malta; 17. Gdansk, Polonia; 18. Vilnius, Lituania; 19. Riga, Letonia; 20. Taigaua sălbatică, Finlanda.
Despre Sibiu, jurnaliştii de la Forbes menţionează că este „un oraş frumos, istoric din Transilvania”.
„Poreclit «Oraşul cu ochi», Sibiu este o destinaţie turistică cunoscută atât pentru vizitatorii autohtoni, cât şi pentru cei străini. Cunoscut pentru cultura, istoria, gastronomia, arhitectura diversă (inclusiv casele sale iconice cu ochi care i-au dat porecla) şi minunile sale naturale, oraşul a devenit o destinaţie turistică râvnită”, mai notează publicaţia.
Ziariştii fac referire la anul 2007, când oraşul a fost Capitala Europeană a Culturii.
În 2019, a fost numită Regiunea Europeană a Gastronomiei. Şi în 2020, a fost desemnată „a şasea cea mai bună destinaţie turistică a Europei” de EBD.

Recomandările redacției