Honoriu Bucur este un arădean care și-a luat inima în dinți și a hotărât să se opereze. Actul chirurgical, cât și analizele și recuperarea s-au înfăptuit în clădirea fostului Spital Municipal, devenit între timp secție a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Honoriu Bucur a ținut să ne împărtășească experiența pe care a trăit-o la Municipal, așa că vă redăm în cele ce urmează declarația dumnealui:

Sufeream de hernie inghinală dreapta de foarte mulți ani. Nu mă gândeam la o intervenție chirurgicală atâta timp cât reușeam să o stabilizez în niște limite normale. M-am interesat pe internet și știam că doar o mână de medic chirurg mă poate scăpa de ea. Dar ezitam…nu prea agream gândul de a fi sub domnia bisturiului. Cunoșteam faptul că în faza incipientă se poate interveni laparoscopic. Timpul trecea, iar hernia avansa. La un moment dat, parcă nu era suficientă o hernie, m-am trezit că și în partea stângă voi avea o „surpriză”… Mă repet, timpul trecea, iar cele două hernii avansau.

Nu aveam dureri, doar mă ustura în momentul când musculatura peretelui abdominal, în zona inghinală, ceda, de la zi la zi, tot mai mult. Umflătura de exteriorizare sub piele, a diverselor organe din abdomen creștea, cu greu reușeam să le introduc în abdomen, chiar și în poziție orizontală. Când am realizat că nu mai este de glumit, m-am adresat medicului meu de familie, dr. Carmen Gavriluță, un om deosebit care de ani de zile mă sfătuia să mă operez. Mereu îmi spunea că nu puteam să scap de această situație neplăcută decât prin tratament chirurgical. Riscam complicații care puteau să îmi pună viața în pericol în cazul în care nu mă operam. Trebuia să mă hotărăsc. Și m-am hotărât – medicul meu de familie fiind mulțumit când am luat această decizie.

De la început am optat pentru Spitalul Municipal. M-am prezentat la triaj, m-am adresat unui medic chirurg, dr. Popescu Cristian, care m-a consultat cu multă atenție și delicatețe având în vedere hernia mea dreaptă masivă. Am fost repartizat în salonul 6 de la Chirurgie Generală II. Am crezut că am ajuns la un hotel de cinci stele: două persoane în salon, un salon spațios, luminos, o curățenie exemplară, televizor în salon, frigider, congelator, aer condiționat, plasă contra insectelor la fereastră, grup sanitar în salon, dotat cu chiuvetă, WC, duș, apă caldă, apă rece permanent, salon liniștit, suplimentat cu încă o chiuvetă chiar în salon, paturi dotate cu telecomandă pentru ridicare și coborâre. Am rămas plăcut surprins.

Din primul moment mi s-au făcut o serie de analize, E.K.G, examen pulmonar, cele de care aveau nevoie medicii chirurgi pentru reușita operației.

Întregul personal medical a fost deosebit începând de la medicii chirurgi și terminând cu personalul de la curățenie. Brancardieri inimoși care se apropie de tine nu numai fizic, ci și sufletește, oameni care te țin aproape în brațe în momentul anesteziei, doctor anestezist competent cu o bogată experiență profesională în domeniu. Iar echipa de chirurgi nemaipomenită, credeam că numai în romane și filme se mai întâmplă așa ceva, o muncă în echipă de neînchipuit, un calm, o voie bună și multă, multă întrajutorare, o echipă sudată, cu experiență care știe ce are de făcut din prima secundă și până la sfârșitul operației.

Întregul personal din spital a fost sociabil, căutând să te ajute să îți revii cât mai repede după operație. Nu am auzit țipete, strigăte, voci răstite. Totul a fost calm, pașnic, făcut pentru a relaxa bolnavul convalescent.

Spre sfârșitul acestei „spovedanii” doresc să mulțumesc din tot sufletul meu întregului personal medical și auxiliar de la Secția Chirurgie Generală II. În sânul lor m-am simțit ca într-o familie. Am simțit discreție, liniște sufletească. Toți sunt oameni minunați, cu mâini de aur, ce caută zi de zi -și reușesc – să redea zâmbetul pe fața atâtor bolnavi care caută vindecarea prin intermediul lor. Bunul Dumnezeu să le dea viață lungă și succese depline!

Doresc să le transmit, celor care au probleme chirurgicale, fără alte alternative, să se adreseze acestor oameni minunați care au învățat și au jurat să ajute pe toți oamenii care au nevoie de ei, fără discriminări. Amânările nu ajută pe nimeni. Ascultați sfatul medicului vostru de familie! Tuturor – multă sănătate!“.

Recomandările redacției