carabinaZiarul nostru vă prezenta, în urmă cu doi ani, un caz halucinant. Un pădurar a tras cinci focuri de armă în direcţia soţiei unui fost coleg, apoi atât Tribunalul Arad, cât şi Curtea de Apel Timişoara au decis că nu prezintă pericol social, putând fi cercetat în libertate. Între timp, procurorii arădeni şi-au făcut datoria, bărbatul a fost trimis în judecată, iar luni a fost condamnat, în primă instanţă la cinci ani de puşcărie, pentru tentativă de omor. În soluţia dată publicităţii pe site-ul Tribunalului Arad se mai arată că individul a mai fost condamnat la doi ani de închisoare pentru neres­pectarea regimului armelor şi muniţiilor, la un an de închisoare pentru uz de armă letală fără drept, doi ani de închisoare pentru vătămare corporală „În baza 33 lit. a), raportat la art. 34 lit. b) Cod penal, contopeşte pedepsele de mai sus, în pedeapsa cea mai grea, 5 (cinci) ani închi­soare, pe care inculpatul urmează să o execute în regim de detenţie. Pe durata şi în condiţiile prevăzute de art. 71 Cod penal, interzice inculpatului exercitarea drep­- turilor prevăzute de art. 64 lit. a) şi b) Cod penal, cu excepţia dreptului de a alege. În baza art. 88 Cod penal, deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii, din data de 20.09.2011. În baza art. 118 lit b Cod penal, confiscă de la inculpat, în favoarea statului, arma de vânătoare marca CZ 500, seria K4589, cal. 30-06 şi o buc. tub cartuş cal. 30-06 şi arma de vânătoare marca IJ 43, seria 9905002, calibrul 12, şi 2 buc. tuburi cartuşe, ridicate de la inculpat în baza dovezilor H-0034784/13.10.2011, în dosar 432/P/2011 şi H-0034783/ 13.10.2011, în dosar 99/P/2011 şi depuse la camera de corpuri delicte, din cadrul IPJ Arad-Serviciul CJSEO. În baza art. 346, art. 14 Cod procedură penală, admite în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă Jiva Daniela Valentina şi obligă pe inculpat la plata următoarelor sume: – 800 lei, daune materiale, reprezentând contravaloarea reparaţiilor cabanei; – 8.000 lei, daune morale”, se arată pe site-ul instanţei.
Ieri, soluţia dată de Tribunalul Arad a fost atacată de condamnat cu apel.
Soţul femeii asupra căreia s-a tras este mulţumit de soluţia dată de completul de judecată şi speră că nu va fi modificată la Curtea de Apel Timişoara. „Sper ca judecătorii de la Curtea de Apel să menţină sen­tinţa. Mă bucur că individul a fost condamnat, deşi au trecut doi ani de la comiterea faptei”, susţine Sorin Jiva.
Conflict soluţionat cu arma
Vă reamintim că pădurarul condamnat a tras asupra soţiei lui Jiva, Daniela, pe fondul unui conflict mai vechi între cele două familii. „Soţul meu nu era acasă, fiind de serviciu. Stăteam la masă împreună cu o doamnă care venise în vizită. Am văzut că urcă o maşină înspre cabană. Cum era o pantă destul de mare, la un moment dat nu a mai putut urca. A dat cu spatele şi a întors. Din maşină a coborât cineva. M-am dus şi l-am întrebat: «Doriţi ceva?» Nu mi-a răspuns. L-am întrebat a doua oară: «Doriţi ceva?» Atunci mi-a răspuns: «Pe Jiva». Am apucat să văd că individul a venit cu o maşină de culoare vişinie. Imediat acesta a şi început să tragă. Cum avea o carabină, a tras cinci gloanţe, care mi-au trecut pe deasupra capului. Şi-a golit încărcătorul, după care a plecat”, po­vestea la vremea respectivă Daniela Jiva, în timp ce ne arăta urmele lăsate de gloanţe.
Voicu Sida
Lucian Şerban

Recomandările redacției