pakistanezPoliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat care a încercat să treacă ilegal frontiera, cu un document de identitate fals. În data de 11 iunie, în jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autocar care circula pe relaţia Spania – România, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu un paşaport pakistanez.
Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat este fals total, acesta nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care cetăţeanul a fost condus la sediul sectorului P.F. pentru cercetări. „În urma verificărilor specifice s-a stabilit că este vorba despre un cetăţean pa­kis­tanez, în vârstă de 34 de ani, care intenţiona să intre ilegal în România”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar şef Daniel Iancu.
Bărbatului i-au fost întocmite actele premergătoare de cercetare pena­lă sub aspectul săvârşirii infracţiu­nilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals material în înscrisuri oficiale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale corespunzătoare.
(C.G.)

Recomandările redacției