Un pas important în modernizarea comunei Șicula

0
728

de Voicu Sida

Șicula a fost renumită ca un loc cu oameni harnici și unde se păstrează cu adevărat tradiția. Însă, cu ceva timp în urmă, comuna a șchiopătat în ce privește dezvoltarea comunității. Deși erau pârghii la acea vreme, dar din păcate toate acestea au fost tratate cu nepăsare. De câteva săptămâni două, poate trei în urmă, a avut loc un mare eveniment pentru Șicula. Este vorba despre licitația pentru introducerea gazului, la care am avut prilejul să particip. A fost un singur ofertant , respectiv compania SC Gaz Vest S.A. Arad. Reprezentantul firmei ne-a spus că șiculanii ar putea avea gaz în toamnă , iar imediat după aceea și cele două localități aparținătoare: Gurba și Cherelușul. Vă dați seama ce înseamnă asta? O adevărată mană cerească pentru locuitorii acestei comune. Iar toate acestea se datorează primarului Duțu Căprar. Numai dumnealui știe câte drumuri a făcut într-o parte și alta, cum de altfel se fac la noi în România. Mai mult timp umbli după avize și formalități, decât să faci lucrarea, dar asta nu vrea să o vadă nimeni. Să revenim la subiectul nostru de azi. Pe lângă faptul că vor demara lucrările de gaz, vor începe și lucrările de asfaltare în Șicula. Iar asta se va întâmpla peste două săptămâni, așa că primarul Căprar nu și-a dezamăgit electoratul și în continuare va contribui la dezvoltarea comunei. Și când spune acest lucru ne vorbește despre toate cele trei localități deopotrivă, adică Gurba, Cherelușul și Șicula.

 De altfel și urmă cu câteva zile am fost la Șicula, la sediul Primăriei. Iată ce ne spune primarul Duțu Căprar: „Cetățenii au văzut și văd în continuare cu ce mă lupt eu în Consiliu. Întotdeauna sunt neînțelegeri, din păcate”. Am constatat și noi acest lucru. Mai sunt trei comune la nivelul județului în situația dumneavoastră, dar s-ar putea ca anul acesta să nu se știe.

-Deci, domnule primar candidați pentru un nou mandat?

-Evident că da. Cine a spus altceva? Mai ales acum când am început o serie de proiecte importante, cum ar fi și introducerea rețelei de gaz. Mai am și altele, dar le voi dezvălui la timpul oportun. Oricum eu spun că vin în fața oamenilor  cu realizări, nu cu minciuni.

 Sărbătoare de 8 Martie la Șicula

O zi de mare sărbătoare internațională, care nu a trecut nemarcată. Așadar și la Șicula a fost organizată o frumoasă sărbătoare . „Împreună cu copiii vom sărbători Ziua mamelor”, a adăugat primarul Duțu Căprar. În sala Căminului Cultural din Șicula a avut loc o foarte reușită acțiune culturală, cu ocazia Zilei de 8 Martie. Prezentatoarea Alexandra Maria Farcaș a  vorbit în fața numerosului public prezent despre importanța și semnificația sărbătorii de 8 Martie. Pe urmă l-a invitat pe domnul primar Duțu Căprar să ia cuvântul.„Bine ați venit dragii mei la această activitate. Mă bucur să vă văd în număr atât de mare aici, la noi în sală. Eu vă urez pe acestă cale multă sănătate și să avem o primăvară frumoasă și liniștită”. Apoi edilul a trecut în revistă semnificația și importanța acestei sărbători și a adăugat: „Știți că eu de când sunt primar, organizez de unul singur această activitate, căci înțelegere și sprijin din partea Consiliului local nu am. Dar vreau să vă informez, pentru că  poate nu știți cu toții vestea cea mare: Am făcut licitația pentru lucrările de introducere a gazului în comuna noastră și pot spune că din toamnă vom avea gaz la Șicula”. Nici nu l-au lăsat să termine pe primar întreg cuvântul, că oamenii prezenți în sală au și început să aplaude de bucurie.

După toate aceste cuvinte a început programul artistic cu Ansamblul Păstrătorii Tradițiilor din Șicula. Apoi a urmat Grupul vocal din Șicula cu soliștii: Sorina Măguran,  Ioan Nicș și Răzvan Lup.  Au mai evoluat  ansamblul de dansatori: Joc din Șicula și Dans din Ineu. Au mai cântat Maria Fărcaș, Teodora Sârbu a foarte talentată interpretă de folclor. În încheiere primarul  Duțu Căprar le-a mulțumit la cei care s-au ostenit pe scenă. La final toți cei prezenți au fost omeniți cu mici, virșli și băuturi răcoritoare. În momentul când ne-am apropiat de mașină să plecăm , un grup de trei persoanea venit la  mine și mi-au spus:

-Domnule este corect ce se întâmplă la Șicula ?

-Eu le răspund  că nu știu.

Ne merităm soarta și mă refer la consilierii ăștia.

-Până acum ne-am ars, dar acum vom sufla și în iaurt, ca să nu ne mai ardem.

-Răspunsul meu a fost: Este treaba dumneavoastră !

Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.