Un pensionar a găsit 1.200 de euro, i-a înapoiat proprietarului, dar a refuzat orice recompensă

0
246

baniUn bărbat din Arad, a găsit pe stradă într-un plic suma de 1.200 de euro şi i-a predat la cea mai apropiată secţie de poliţie. Acesta a ajuns acasă seara, împreună cu soţia, şi, coborând din autoturism a observat un plic pe trotuar. Plicul era sigilat, însă bărbatul l-a deschis cu ajutorul cheii autoturismului, descoperind suma de 1.200 de euro în interiorul plicului.
În cursul zilei de marţi, bărbatul s-a prezentat la sediul Secţiei de Poliţie nr. 1 din Arad, spunând că a găsit, pe stradă, un plic conţinând o sumă importantă de bani, în valută. Arădeanul a găsit plicul cu bani, pe trotuar, pe Calea Aurel Vlaicu  şi l-a  adus şi lăsat în custodia poliţiştilor în vederea identificării persoanei  păgubite. Poliţiştii au depistat persoana care a pierdut această sumă importantă de  bani -1200 de euro- şi ieri, în jurul orei 16.00, cei doi arădeni -bărbatul care a găsit şi adus la poliţie banii, soţia sa şi proprietarul sumei de bani – au fost invitaţi de către poliţişti să se întâlnească la sediul Poliţiei.
Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad l-a felicitat pe bărbatul care a găsit şi restituit banii, pentru atitudinea şi spiritul civic de care a dat dovadă, arădeanul fiind un exemplu de  omenie, un exemplu de urmat, pentru toţi concetăţenii noştri. Bărbatul care a pierdut cei 1.200 de euro, a intrat în posesia banilor pe care îi pierduse, acesta ţinând să mulţumească, atât arădeanului care i-a găsit, pentru gestul făcut, cât şi poliţiştilor pentru operativitatea de care au dat dovadă. „Nu ne-am gândit să-i păstrăm. Ne-am bucurat că persoana care a pierdut plicul a reuşit să-si recupereze banii. Nu am returnat banii pentru ca să apărem în presă”, a spus bărbatul.
„A fost un gest extraordinar”
Proprietarul sumei respective, un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani,  nu a crezut că va mai recupera vreodată banii. „M-am bucurat că am întâlnit aşa oameni, nu speram să mai găsesc acei bani. Eu am trecut pe strada respectivă de două ori, în căutarea plicului, însă nu l-am găsit. Am ţinut plicul în buzunarul din spate al pantalonilor şi în timp ce mă deplasam cu cele două fetiţe ale mele, trebuie să fi căzut din buzunar. Cu acei bani, doream să plătesc o cantitate de lemn pentru casă. Au fost un cadou din partea mamei mele”, a declarat proprietarul sumei de bani. Reprezentanţii IPJ au fost impresionaţi de gestul cuplului de pensionari de a returna suma găsită. „A fost un gest extraordinar, o demonstraţie de spirit civic şi de omenie, un gest pe care ar trebui să-l facem cu toţii, în asemenea situaţii”, a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Arad, Camelia Tuduce. Nicolae Bătrîn, inspectorul-şef adjunct al IPJ Arad a mulţumit personal celor doi pensionari. „Aveţi din partea noastră toată stima şi respectul. Sunteţi oameni de bună credinţă şi de caracter”, a spus Bătrân. Proprietarul banilor le-a dăruit o recompensă de 200 de euro, însă aceştia nu au acceptat banii.
Claudia Gavra

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.