pescuitBărbatul de 39 de ani, a fost prins în urma controalelor efectuate de jandarmi pentru combaterea infracţiunilor în do­me­niu piscicol. Jandarmii Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Pecica din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, în cooperare cu inspectori ai Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură – Filiala Ardeal, au desfăşurat în data de joi, 9 mai, în zona localităţilor Pecica, Semlac şi Sânpetru German, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea feno­menului infracţional şi contravenţional în domeniul piscicol.
Pe timpul acţiunii ce a avut loc pe râul Mureş, în zona localităţii Pecica a fost depistat în flagrant Mihai F., în vârstă de 39 de ani, în timp ce pescuia cu ajutorul a două unelte de pescuit comercial de tip setcă, din fir textil şi fir monofilament, cu lungimea de 65 metri fiecare.
Uneltele folosite pentru pescuit au fost ridicate în vederea confiscării iar peştele prins, în cantitate de peste 24 kg, din speciile sânger, plătică şi caras, a fost eliberat în mediul său natural.
„Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, fiind suscep­ti­- bilă de săvârşirea infracţiunilor de «deţinerea sau folosirea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial» şi «producerea, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament» fapte prevăzute şi sancţionate în conformitate cu O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Jandarmerie Judeţean, maior Emilia Fînâţă. (C.G.)

Recomandările redacției