Un pilot din Republica Moldova şi doi militari afgani au murit, iar alte trei persoane au fost rănite, după ce un elicopter, aparţinând unei companii moldoveneşti, contractat de NATO, s-a prăbuşit în incinta unei baze militare din Afganistan, scrie Mediafax.

Maj. Hanif Rezaie, un purtător de cuvânt al armatei afgane, declară că alte trei persoane, inclusiv un alt pilot străin, au fost rănite când elicopterul MI-8 s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de la baza aflată lângă oraşul nordic Mazar-i-Sharif. Rezaie nu a putut confirma naţionalitatea celor doi piloţi străini, însă surse Deschide.md au afirmat că pilotul decedat ar fi fost originar din Republica Moldova. Surse din domeniul aviatic au declarat pentru portalul Deschide.md că atât elicopetrul, cât şi echipajul de la bord aparţineau companiei moldoveneşti Valan.

Managerul companiei Valan, Serghei Kitsyuc, a refuzat să comenteze deocamdată această informaţie. Oficialul afgan a declarat pentru agenţia The Associated Press că elicopterul s-a prăbuşit duminică, în urma unei defecţiuni tehnice. Alţi şapte membri ai forţelor de securitate au fost salvaţi de la bordul elicopterului care a luat foc după prăbuşire.

Recomandările redacției