Agenţia Naţională de Integritate a transmis că „a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 99.104 lei între averea dobândită şi veniturile realizate”, în cazul unui poliţist de frontieră din cadrul Poliției de Frontieră Nădlac.

Cel în cauză este, potrivit informării oficiale a ANI, Sorin Bărdan, prezentat ca „funcţionar public cu statut special (poliţist) în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea”, cu punct de lucru la Nădlac.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Timişoara, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Bărdan Sorin, transmit inspectorii de integritate.

Totodată ANI îl bănuieşte pe poliţist că nu a menţionat în declaraţia de avere faptul că deţine şi că a vândut unele maşini. În acest sens, agenţia a făcut o sesizare către Parchetul General.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Bărdan Sorin a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menţionat deţinerea şi respectiv înstrăinarea mai multor autoturisme în declaraţiile de avere depuse în perioada supusă evaluării”, se arată în comunicat.

Polițistul vizat de ANI lucrează în cadrul sectorului Nădlac, aflat în subordinea ITPF Oradea.

ITPF Oradea nu a fost informat oficial până în prezent despre dobândirea calităţii procesuale de învinuit sau inculpat a poliţistului în cauză. În funcţie de ce va dispune Parchetul, se vor lua măsurile legale de către ITPF Oradea”, a precizat, la solicitarea ebihoreanul.ro, comisar-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului.

sursa: www.ebihoreanul.ro

  • Țăranul’ spune:

    Ar fi frumos sa ii cerceteze și pe cei din PNL și pe cei din PSD sa vedem câți săraci avem prin partide!!! Sa vina DNA-ul 😉💪🏼

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției