Un polițist de la Penitenciarul Arad a fost confirmat cu noul coronavirus

0
553

Noul virus Covid-19 nu scuză pe nimeni, fie el om de rând, politician, celebritate sau chiar polițist.

În dimineața de 05 august, Penitenciarul Arad a anunțat infectarea unui polițist de al lor cu coronavirus. Chiar dacă, acesta a purtat permanent echipamentul de protecție în timpul serviciului, din nefericire, a reușit să se infecteze cu virusul. Ultima sa prezență la serviciu a fost în data de 23.07.2020. La nivelul unității a fost desfășurată ancheta epidemiologică, alți doi angajați fiind identificați contacţi direcți. Cei doi polițiști s-au izolat, sub îndrumarea D.S.P Arad și medicului de familie. Este important de precizat că, în Penitenciarul Arad, purtarea măștii este obligatorie din 07.07.2020, atât în spațiu închis, cât și deschis , pentru toate persoanele ( deținuți, cadre, colaboratori).

În Penitenciarul Arad, de la declanșarea epidemiei, s-au introdus o serie de  măsuri, atât pe perioada Stării de Urgență, cât și a Stării de Alertă.  Cadrele penitenciarului pot intra în unitate, doar cu mască și mănuși de unică folosință, printr-un triaj epidemiologic realizat dintr-un cort de tip ISU, amplasat în exteriorul unității. Pe perioada desfășurării activității, toate cadrele sunt obligate să poarte echipamentul de protecție antemenționat.

Pentru a minimaliza contactul persoanelor, polițiștii de penitenciare se prezintă secvențial, în intervalul 06:00 – 08:30.  Schimbul turei operative se realizează între orele 18.35 – 19.15, pe 3 segmente de personal.

Polițiștii de penitenciare pot părăsi localitatea de domiciliu, doar dacă au un motiv bine întemeiat.

Orice deținut nou-venit intră obligatoriu într-o perioadă de carantinare-observare de 21 de zile.

Suprafețele comune se dezinfectează în mod regulat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.