Un bărbat din Polonia care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 care aparţinea altei persoane a fost depistat marți, de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand.

În data de 16.11.2021, în jurul orei 14:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare în țară, un cetățean polonez aflat la volanul unui ansamblu rutier care se deplasa din Polonia în România.

La controlul de frontieră, șoferul a prezentat un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, prevăzut cu cod QR, întrucât Polonia face parte din zona roșie a țărilor cu risc epidemiologic. În urma scanării codului QR al certificatului, s-a constatat faptul că datele generate aparțin altei persoane”, transmite purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Arad.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției