Pompierul a ajuns campion mondial la culturism și a adus în țară 3 medalii. Bărbatul face sport încă din copilărie, iar performațele lui nu sunt vizibile doar în sport, ci și la locul de muncă.

Albert Mufturel  a luat două medalii de aur și una de bronz la mondialul din Spania, la categoria de peste 40 de ani. Face sport de la 12 ani.

Albert declară: ,,Competiția a fost foarte grea, au fost peste 1.800 de sportivi, toți foarte bine pregătiți”.

Albert a fost timp de 10 ani șeful echipajului de descarcerare din Drobeta-Turnu Severin, iar din 2013 conduce echipa de scafandri.

Albert Mufturel, scafandru ISU: Meseria de pompier, per total, scafandru, descarcerare, cu sportul se împacă foarte bine. Pentru că îți trebuie condiție foarte foarte bună pentru a duce misiunea la bun sfârșit. În schimb, perioada de pregătire, ultimele 3 săptămâni, sunt puțin mai drastice, dar cu ajutorul colegilor și cu înțelegerea comandei unității ajung să fac față, să duc până la capăt toată pregătirea.

Raluca Târcă, purtător de cuvânt ISU Mehedinți: Ne mândrim cu el și apreciem efortul susținut de colegul nostru pentru a face performanță.

La întoarcerea în țară, sportivul a fost premiat și de conducerea ISU Mehedinți, conform digi24.

Recomandările redacției