Un preot din județul Constanța și-a dat foc, duminică, în fața Catedralei Mântuirii Neamului, în timpul slujbei de sfințire, revoltat de faptul că i s-a luat dreptul de a sluji după ce a fost implicat într-un accident de mașină. Dar motivațiile acestuia se leagă de Biserica Ortodoxă, după cum declară: „Trebuie să recurg la o formă de protest – incendierea în fața Catedralei Mântuirii Neamului. Așa am de gând să fac, pentru că Biserica Ortodoxă nu este deschisă la un dialog. Este abuzivă! Sunt împotriva corupției din Biserica Ortodoxă”, a declarat preotul George Ciulei, înainte să recurgă la gestul extrem.

„Se fac niște presiuni asupra mea”, acuza el.

Întrebat dacă l-a amenințat cineva, preotul a spus că a primit o înștiințare potrivit căreia, să nu protesteze.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov au susținut că bărbatul și-a scos geaca și și-a dat foc, însă flăcările au fost stinse imediat. El a fost condus la o secție de poliție, unde a ajuns și un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale deoarece a refuzat transportul la spital. Jandarmeria București a anunțat că, în jurul orei 10.30, un bărbat, fost preot, aflat pe Calea 13 Septembrie, în zona hotelului din fața Catedralei Mântuirii Neamului, și-a dat jos hainele preoțești pe care le-a incendiat, el fiind condus ulterior la Secția 17 de Poliție.

Incidentul nu s-a petrecut în incinta Catedralei Mântuirii Neamului.

Surse spun că preotul este nemulțumit de reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, pentru că i-a fost luat dreptul de a sluji, după ce a fost implicat într-un accident de circulaţie în anul 2015.

Recomandările redacției