Un prim eșec pe care nimeni nu ar fi pariat: Cetate Săvârșin – Unirea Sântana 3-2

0
471

După ce a trecut cu bine de me­ciurile cu Ineu și Zăbrani, Unirea Sântana părea să fie campioana toamnei în Liga a IV-a. Mai mult, echipa lui Cuedan nu primise gol de 7 runde, până când puștii UTA-ei II au dereglat totul cu un 3-3 etapa trecută. Semi-eșecul nu a fost întâmplător, atâta timp cât, astăzi, „roș-negrii” au clacat inexplicabil la Săvârșin, formație care se pregătește când poate și cum poate. De altfel, gazdele au evoluat în primele 8 minute în zece oameni și asta pentru că Boc a întârziat la stadion, iar Cătălin Neamț nu a dorit să piardă una dintre cele două schimbări avute la dispoziție. Pe un teren destul de denivelat, Sântana a controlat ostilitățile în prima parte, dar pe două contre, Morariu și Tofei au solicitat penalty-uri la contacte în careul lui Csurka. Nu au primit, ba mai mult,
s-au văzut conduși din minutul 29. Atunci Popa a centrat în careu, iar Parlapan a trimis din voleu la colțul lung. Părea golul descătușării pentru oaspeți, însă Popa avea să se remarce și în mod negativ chiar înainte de pauză. Mijlocașul Sântanei i-a pasat direct lui Neamț, care a dezvoltat pentru Oprea și acesta i-a oferit bucuria golului Tofei.
Lucrurile păreau să reintre pe făgașul normal la 10 minute de la reluare, când Prică a marcat cu capul din cornerul lui Martin. Însă evoluția, totuși, modestă a viceliderului le-a dat curaj gazdelor, care au egalat în minutul 66. N. Marc a centrat bine, Neamț a preluat și a trimis cu latul la colțul lung de la 9 metri ușor lateral dreapta. Lovitura de teatru avea să vină cu două minute înainte de final. Oprea a recepționat un balon trimis peste apărare de Tofei, iar G. Toader l-a faultat în careu, fază la care juniorul lui Cuedan a și fost eliminat de pe teren. Neamț a trimis în stânga, Csurka a sărit în partea opusă și scorul devenea 3-2.
Nu s-a mai întâmplat nimic până la ultimul fluier, iar echipa din comuna regală îi produce primul eșec stagional Sântanei. „De abia ne-am strâns pentru acest meci și ne era teamă să nu luăm multe. Echipa adversă era, totuși, neînvinsă, pregătită, cu jucători destul de valoroși la acest nivel. Dar, când am simțit în teren că se poate, am fost mai curajoși și, pe lângă cele trei goluri, am mai arătat alte-trei patru ocazii clare. E adevărat, și eu avut și alte situații de a marca, dar – până la urmă – dorința noastră de a câștiga a fost mai mare. S-a dovedit că fotbalul e imprevizibil, îi felicit pe băieți pentru determinare”, a spus Cătălin Neamț, antrenorul-jucător al Săvârșinului.
Acum, la felul cum se exprimă, Sântana riscă să piardă și locul 2 la finalul turului. „Am trăit o mare dezamăgire ca antrenor al echipei după acest meci. Conducerea clubului merita altceva din partea noastră, dar pur și simplu am jucat foarte slab pentru a doua etapă la rând. Am tratat cu nonșalanță toate momentele importante ale jocului, am pierdut de două ori avantajul pe care l-am avut pe tabelă, în condițiile în care, cu tot respectul pnetru Săvârșin, am avut în față o echipă mai slab pregătită decât a noastră. Dar, ei au fost mai determinați, pe când noi am comis greșeli foarte mari, de neconceput în urmă cu două etape. Suntem echipa ce nu a primit niciun gol timp de 7 me­ciuri, iar în ultimele două am luat 6. Este clar că se întâmplă ceva, jucători care au dus bine acest tur au acum un cu totul alt randament. Eu am și trei variante, pe care le voi discuta împreună cu condu­cerea clubului și vedem ce facem mai departe. Trebuie să scoatem cât putem de mult din acest final de an și spun asta fiindcă vom avea o serie de jucători indisponibili, mai ales în etapa viitoare cu Glogovățul”, a punctat Dan Cuedan.
Formații:
Săvârșin: D. Toader – Muntean (82 Conopan), Neagu, Fl. Petrean, Benescu – Neamț, Tofei, N. Marc, M. Morariu, Boc – Oprea (89 Domnui).
Sântana: Csurka – G. Toader, Paven, De Palma, Peia – Martin, R. Popa – Parlapan (69 Coppola), Prică, Ginghină (73 D. Marc) – Bud.
Arbitri: Tudor Jurcă – Zoltan Nagy, Andrei Pîslaru. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Marcel Vida.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.