Mare perdantă a stagiunii precedente, după ce nu a reușit nici măcar accederea la barajul de promovare în Liga 1, Petrolul Ploiești își pune mari speranțe în actuala stagiune. Cu Marius Stan președinte și Flavius Stoican, șef al staffului tehnic, gruparea prahoveană pare dintr-un alt aluat în noua ediție de campionat. Dar, același lucru se poate spune și despre UTA lui Laszlo Balint, care a făcut transferuri țintite, iar procesul de amalgamare cu vechea gardă evoluează și el bine. De altfel, după 3-0 cu Dunărea Călărași, echipa arădeană a fost primul lider stagional și prezintă destul argumente pentru un rezultat bun pe Arena „Ilie Oană”.
Dincolo de pretențiile intemeiate ale actualelor „garnituri”, Petrolul și UTA au de partea lor și tradiția atunci când bat la porțile elitei. Cele două cluburi au strâns împreună zece titluri de campioană și beneficiază de susținerea unor suporteri pe cât de calzi și fideli, pe atât de pretențioși. „Îmi doresc să fie public numeros la stadion și asta cred și așa se va întâmpla. Oamenii care vor veni la meci vor dori o victorie, ne vor împinge de la spate și vor fi bucuroși dacă vor vedea o echipă care se ridică la pretențiile acestui public minunat. Cei de la UTA au un moral foarte bun. Au făcut instrucție cu Dunărea Călărași, o formație ce a jucat până acum două luni în Liga 1 și sunt încrezători în forțele lor. Vin degajați, descătușați, dar asta nu înseamnă că vor avea un meci ușor. Va fi un meci deschis oricărui rezultat, iar noi vom face tot posibilul ca să câștigăm. Nu o să fie ușor, dar avem șanse foarte mari de a câștiga această partidă pentru că avem toate premisele, toate condițiile. Adică tot ceea ce trebuie pentru a obține o victorie în fața unui public și a unui stadion frumos, într-o atmosferă frumoasă. În primul rând, despre jucători buni, valoroși, inteligenți, cu calitate și atunci este normal să avem speranțe mari. Un rezultat de egalitate ar fi două puncte pierdute. Am încredere în monitorizare, discuții, imagini, dar nu înseamnă totul. Avem destule date des­pre UTA, o echipă agresivă, ce joacă un fotbal bun, dar nu este de nebătut. Sunt formați și ei acum, nu vreau să îi ridicăm prea sus, chiar dacă au făcut un meci bun cu o echipă care și ea vrea să promoveze. Nu înseamnă că o să semene acel meci cu acesta, o să dea peste o echipă Petrolul cu multă dorință, dar și un public ce ne va împinge de la spate. Sunt convins că o să facem o partidă bună și vom obține victoria. Voi fi foarte dezamăgit dacă nu vom lua cele trei puncte. Noi vrem să jucăm cu Dinamo, cu Steaua, sigur că și UTA este echipă mare, dar și noi suntem Petrolul”, a spus înainte de partida de astă-seară,
Flavius Stoican.
Putem vorbi de un prim moment al adevărului pentru ambele echipe. Și „lupii galbeni” au luat „potul” în runda inaugurală, într-adevăr mult mai greu decât „roș-albii”, după 2-1, în Colentina, cu Metaloglobus și, la rândul lor, vor să formeze un podium cu maxim de puncte, alături de Turris și Buzău. „Sunt puncte importante în acest meci, nu știu cum gândește adversarul acest lucru. Noi am analizat primul lor joc și vom da informațiile necesare jucătorilor, dar este important ce vom face noi, cum vom gestiona momentele psihologice ale jocului. Este foarte important să fim la cel mai înalt nivel cu partea tactică și cu mentală, să avem atitudine bună, să fim puternici, să trecem cu bine de momentele dificile din timpul jocului. Știm că ne așteaptă o deplasare foarte dificilă, mergem la o echipă puternică, cu un stadion frumos, cu o atmosferă extraordinară. Petrolul și-a anun­țat de la bun început intențiile de pro­- movare, au mutat atât la nivel adminsitrativ, staff tehnic, cât și lot de jucători. Au dus fotbaliști cu meciuri în prima ligă, au obiectiv imediat promovarea în primul eșalon. Toate declarațiile lor sunt axate pe această idee, dar pe noi nu ne sperie acest lucru. Suntem conștienți de potențialul nostru, de etapele pe care le-am parcurs în această perioadă de pregătire, iar victoria categorică de săptămâna trecută ne dă moral și încredere”, a punctat și Gyuszi Balint.
De menționat ar fi că delegația arădeană a aterizat ieri, la ora 16,30, la București și s-a cazat la Hotelul Mirage, din Snagov. Veștile legate de efectiv sunt bune, în sensul în care David Miculescu s-a antrenat normal sâmbătă și duminică și are șanse mari să joace din primul minut astăzi, iar Ameer Khalaila a prins și el lotul de… 19. Cazierul atacantului a sosit, în sfârșit, din Israel, dar asta nu înseamnă că în orele rămase până la startul confruntării de la Ploiești, se va și reuși legitimarea fotbalistului, pentru care trebuie obținut acum dreptul de muncă în România. Oricum, stafful tehnic al „roș-albilor” va putea completa în întregime foaia de joc.
Formații probabile:
Petrolul: R. Avram – Bărboianu, Sîrghi, Walace, Ţicu – David Meza Colli, Cioinac – Al. Munteanu, L. Marinescu, Ştefănescu – M. Bratu
UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Stancu – Pușcaș, Hrezdac – Ursu, Miculescu, Bustea – Buhăcianu.
Arbitri: Andrei Antonie (București) – George Neacșu (Câmpulung Muscel), Mihăița Necula (București). Rezervă: Marius Chițu (Târgoviște)
Observatori FRF: Marcel Savaniu (Brașov) și Felix Grigore (București)
Confruntarea începe luni, 12 august, la ora 18 și va fi transmisă în direct pe DigiSport1, TelekomSport și Look TV.

Recomandările redacției