FCC Baschet Arad nu a avut mari pro­bleme în a obţine prima victorie din noul sezon competiţional. „Galben-albastrele” au trecut cu 76-34 de formaţia BC Târgu Mureş, în cadrul etapei a doua din Liga Naţională – Grupa de Vest.
Contrar aşteptărilor, echilibrul partidei s-a menţinut pe tot parcursul primului sfert, chiar cu vizitatoarele conducând pe tabelă. Lucrurile au intrat la normal după pauza dintre primele sferturi, arădencele nemaifacând nicio concesie până la finalul întâlnirii. Ca şi la jocul cu Satu Mare, apărarea Aradului a funcţionat bine, mărturie stând doar cele 8 puncte izbutite de transilvănene sferturile doi și trei. Cum diferența pe tabela a devenit foarte mare, în ultimul sfert a intervenit și relaxarea, dar chiar și așa Târgu Mureșul nu a atins cota celor 35 de puncte marcate.
La final, Dejan Mudresa nu a fost sută la sută mulțumit de cele întâmplate sâmbătă seară pe parchetul Sălii Sporturilor Victoria. „Un meci ce nu trebuia să fie atât de greu pentru noi. A fost o pro­blemă că am jucat la nici 48 de ore distanţă de jocul cu Satu Mare şi s-a simţit asta şi în evoluția echipei. Dar a fost bine până la urmă, o primă victorie în campionat. Pentru noi urmeză un examen important, meciul cu Târgo­vişte, din Cupă. De mâine începem să-l pregătim şi ne gândim doar la victorie. Va fi o provocare pentru mine. Vedem dacă mai putem să aducem o jucătoare pentru a întări lotul”, a declarat an­trenorul FCC Baschet Arad.
Formații și marcatoare:
FCC Baschet Arad: Webb 25 puncte, Fodor 12, Ardelean 12, Karakasevic 11, Akathiotou 11, Pop 3 şi Neagu 2.
BC Târgu Mureş: Dunbar 10 puncte, Feises 9, Badi 7, Kleeman 3, Gal 3 şi Meszaros 2.
Programul încărcat pentru FCC Baschet Arad continuă şi în perioada următoare. Peste doar patru zile, arădencele dispută, la Târgovişte, prima manşă a turului inaugural din Cupa României, ediţia 2019-2020. Duelul cu marea rivală e programat miercuri, 16 octombrie, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor din judeţul Dâmboviţa.
Echipa de 3×3, învingătoare la Sfântu Gheorghe
Pentru meciul cu Târgu Mureșul, Dejan Mudresa şi Cristian Bondor nu au putut conta pe Mercea, Ciotir şi Rotariu, plecate la turneul cu numărul 16 din Cupa României 3×3, de la Sfântu Gheorghe. De altfel, Echipa de streetball a clubului a reuşit să câştige întrecerea după finala disputată împotriva Olimpiei Braşov, scor 21-16.

Recomandările redacției