De câțiva ani buni, o dată sau de două ori pe an treceam prin Ignești, bineînțeles pentru a vedea ce a mai făcut tânărul primar Marinel Urs, un edil cu mult respect față de noi și față de comunitatea pe care o păstorește.
Acum îl întâlnim la birou, dar în cea mai mare parte a timpului este pe teren, dar ai și ce să vezi, când vine vorba de realizări.

  • Iată cuvintele pe care ni le-a adresat edilul-șef
  • Bine ați venit în comuna noastră, întotdeauna veniți cam la un an, v-am așteptat și mai devreme, pentru că mereu am avut o colaborare foarte bună și așa sperăm să o și men­ținem.
  • Am venit rândul trecut pe drumul județean Sebiș-Ignești, ne-au căzut spoilerele de la mașină în craterele din șosea, dar acum este un drum cu adevărat bun, proaspăt asfaltat.
  • Acest drum s-a transferat în patrimoniul Ignești, DJ793C cu o lungime de 7,4 km, care traversează comuna Ignești, deci este asfaltat de noi, nu i-a mai aparținut CJA.
  • Aproape că nu mai era practicabil, dar e bine că v-ați înțeles cu CJA și vi l-a dat în administrare.
  • Iată o mare realizare, oglinda intrării în comună este acest drum.
  • Dar să revenim la subiectul nostru de astăzi…
  • Aș dori să precizez, pentru început, să aduc mulțumiri conducerii Consiliului Județean Arad pentru buna colaborare și sprijinul pe care ni le-au acordat, ne-au transferat în anul 2019 drumul județean de care vorbeam și o parte l-am modernizat deja, este vorba despre 3,1 km, urmând să continuăm prin satul Minead, până la limita cu comuna Dezna. Tot în programul infrastructură mai avem în lucru 1,7 km de străzi, în Ignești și Minead, lucrări care continuă în acest an. Am achiziționat 2.000 de mp de pavaj și borduri pentru amenajarea trotuarelor în satele Ignești și Nădălbești. Încă din 2019, avem depus un proiect pe fonduri europene la AFIR Timișoara pentru modernizarea și dotarea dispensarului din comună, deci cea mai mare parte a venit din bugetul local dar și din partea CJA, bugetul nostru fiind susținut din proprietățile noastre de exploatare a materialului lemnos, pe care îl exploatăm corect. Noi în anul 2019 am efectuat lucrări de împăduriri pe o suprafață de 5 ha și în primăvara acestui an am împădurit de asemenea, o suprafață de 6,1 ha. Toate aceste lucrări le facem împreună cu Ocolul Silvic Codrii Beiușului, care ne administrează fondul silvic pe bază de contract. Deci ce am început în 2019 continuăm în anul 2020. În satul Susani vom începe lucrări la capela mortuară. Avem solicitări din cele două sate Susani, Nădălbeși iar pe viitor va avea și Igneștiul.
  • Masa e acoperită de dosare ce conțin proiecte și acte de intabulare
  • Ce vedeți la mine pe masă și birou este un proiect de suflet pe care îl am ca primar și anume intabularea terenurilor agricole din extravilan și pot spune cu tărie că am finalizat măsurătorile și intabulările pentru aproximativ 1.800 de imobile, lucrare foarte importantă pentru proprietari.
  • Domnule primar, aici vă opresc puțin, alții nici nu s-au gândit la așa ceva, duc cetățenii cu minciuni și promisiuni, ce ziceți?
  • Fiecare răspunde de ce face mai devreme sau mai târziu, eu am promis cetățenilor și vreau să-i ajut, de aceea m-au ales primar, să fiu alături de dumnealor. Comuna noastră nu a beneficiat până acum de avantajele Zonelor Montane Defavorizate, am reușit după multe drumuri și demersuri ca și comuna noastră să fie inclusă în Zona Montană Defavorizată. Lucrările de gospodărire a comunei le fac eu cu utilajele noastre.
  • Ultima întrebare, domnule primar, mai candidați?
  • Evident că da, din anul 2012, tot ce am promis cetățenilor, tot am realizat, dar am discutat și cu câțiva cetățeni, care m-au întrebat că din ce direcție am venit în zona lor și am spus că din zona Sebiș.
    „Am văzut ce drum a făcut el, trebuia să-l facă alții, dar el nu a mai așteptat după nimeni. Este un primar harnic, gospodar și respectuos”, a spus un cetățean.
    Voicu Sida

Recomandările redacției