Un primar tânăr, care va schimba fața orășelului de pe Criș, Sebișul

1
579

Voicu Sida

Am ales ca în ziua sfântă de Bobotează să trec prin orășelul de pe Criș, Sebiș. Mai ales că știu că în fruntea acestei frumoase și inimoase comunități este ales un tânăr primar, în persoana domnului economist Cristian Feieș, un edil cu viziune și cu multă energie.

Deși în ultima perioadă Sebișul a avut tot felul de improvizații în administrație: ba cu primar interimar, ba mai știu eu ce viceprimar, din nou interimar. Nu prea știai ce să alegi din primărie și mă refer aici la conducere. Iar acest lucru se petrece de când a fost suspendat domnul Gheorghe Feieș, tatăl actualului primar Cristian Feieș.

Ei, acum lucrurile sunt schimbate: Sebișul are acum un primar tânăr, un consiliu local care îl susține și chiar un viceprimar, chiar un nou administrator. Deci Administrația din Sebiș este o forță. Este puternică, cu un colectiv tânăr și dornic de a pune în practică tot ce știu ei mai bine. În aceste condiții, chiar că le dorim succes.

Primul popas l-am făcut la Biserica din Satul Nou. Toată lumea purta mască și chiar păstram și distanța în acest lăcaș de rugăciune, păstorit de preotul paroh Cătălin Rus. Părintele este apreciat foarte mult de către credincioși. „Comportamentul său este exemplar, iar vorbele sale ne umple sufletul de bucurie și mângâiere“, ne-au spus două femei mai în vârstă.

 

Sebișul, un orășel curat

 

Faptul că Sebișul este un oraș curat l-am constatat de fiecare dată când am avut șansa să trec pe aici. Și poate că cetățenii vor avea pretenții și mai mari, având în vedere că acum în fruntea comunității sunt numai tineri. Așa ar trebui să fie în toate localitățile din județul nostru.

La sediul primăriei am fost așteptat de tânărul și plin de energie primar Cristian Feieș.

Domnule primar, cum vedeți administrația?

– Administrația în România este foarte complexă, deoarece legiuitorul pune în cârca administrației locale foarte multe din serviciile publice. Acestea intră în sarcinile primăriilor, ceea ce este un lucru bun. Primăriile sunt cele mai apropiate de cetățeni, dar și responsabilitățile cu care ne confruntăm noi sunt foarte mari. Să știți însă că noi la Sebiș ne descurcăm pe proiecte europene, guvernamentale și, de ce nu, din taxele locale.

Ce proiecte aveți pe anul 2021, domnule primar Cristian Feieș?

– Pornim cu proiectele începute în anul 2020, respectiv cele din domeniul sănătății, clădirea – corpul din curtea spitalului, avem pe fonduri europene proiectul cu privire la ambulatoriul de Pneumologie.

Avem apoi proiectele noi pe anul 2021. Acestea prevăd modernizarea secției TBC Prăjești. Acolo avem investiția din bugetul local. Rămânem în zona proiectelor și vorbim de reabilitarea parcurilor din centrul orașului, atât parcul pentru copii, cât și cel pentru adulți. Tot la investiții importante, putem vorbi că am demarat stația de demangalizare a apei în satul Prunișor. Mai putem vorbi de niște reabilitări la încălzirea centrală, la Școala din Prunișor. Tot aici am reabilitat două ulițe. Deci în Prunișor am avut multe investiții și totodată avem în vedere amenajarea unui teren de sport în curtea școlii și reabilitarea Căminului Cultural.

Să știți că nu am stat cu mâinile în șolduri. Am mai finalizat drumul spre cimitir, în satul Donceni.

Vreau să mai precizez că mi s-a aprobat proiectul de reabilitare iluminat public, proiect în valoare de 14 miliarde lei vechi. Totodată avem în vedere și lucrări prioritare la spațiile dintre blocuri. Vor fi reabilitate cinci podețe care sunt peste Valea Deznei. De luna viitoare ne vom ocupa de defrișarea stufărișului din albia văii, care poate prezenta oricând un pericol la viiturile de apă. Deja avem aprobare, doar avizul să-l mai primim de la Apele Române.

De asemenea, am hotărât să redeschidem piața chiar de azi. Vreau pe această cale, prin intermediul ziarului dumneavoastră, să informez cetățenii în ceea ce privește colectarea deșeurilor. Colectarea va suferi amânări, datorită faptului că avem un nou operator pe zonă.

Vă mulțumim.

 

Așadar, colectivul de tineri din administrație, în frunte cu primarul orașului Sebiș au pornit la luptă. „Mai sunt câteva exemplare care sunt după căruță, dar sunt nesemnificativi“, ne-au precizat câteva persoane, după ce am ieșit din Biserică.

„Noi îi dorim primarului nostru succes și La mulți ani“, același lucru pe care i-l dorim și noi.

 

Voicu Sida

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.