Ori de câte ori trecem prin Sebiș, nu este dată să nu dăm cu ochii de domnul primar Cristian Feieș și viceprimarul Marius Turnea pe străzi, în mijlocul acțiunii. Așa sunt gospodarii. De data aceasta au ținut să ne relateze despre câteva dintre planurile lor de dezvoltare a orașului.

Domnule primar, uitați cu ce gând am venit la dumneavoastră la Primărie: să facem un bilanț pe primul semestru al anului, ce ziceți?

-În primul rând vă spun bine ați revenit și ne bucurăm că ne călcați pragul. Întotdeauna am fost o gazdă primitoare pentru dumneavoastră. Iar noi vă așteptăm, ori de câte ori veniți, cu brațele deschise.

-Bine, vă mulțumim domnule primar pentru cuvintele frumoase, dar să dăm drumul discuțiilor.

-Anul acesta, deși este un an cu dificultăți din punct de vedere economic, vedeți foarte bine că după pandemia de sănătate, suntem în plin război la granița noastră, să știți că cu toate astea am ajuns la capitolul absorbție de fonduri europene la 15.000 de euro pe cap de locuitor. Suntem în top la nivelul județului nostru. Avem șantiere multe deschise atât pe fonduri europene, cât și guvernamentale, dar și din bugetul local.

În acest semestru am câștigat câteva proiecte cum ar fi două la Spitalul Sebiș, unul de 600.000 de euro, iar celălalt de 1,3 milioane de euro. Mai avem un alt proiect la spital de 1,5 milioane de euro, investiție în sănătate, că este prioritară.

Bineînțeles și pentru învățământ avem depuse proiecte. Un oraș se poate dezvolta doar axându-se pe toate domeniile. Ceea ce noi facem. Vreau să vă mai informez și totodată și pe cetățeni că avem un proiect de 165 miliarde de lei vechi, care vizează înlocuirea magistralelor de apă potabilă vechi în orașul Sebiș pe o distanță de 10 kilometri și totodată avem finanțări pentru rețeaua de gaz. Ideea este ca împreună cu colegii mei primari din Bârsa, Beliu și Bocsig să ne asociem și să formăm cu ADI o asociație. În cadrul acesteia sunt și președinte. Vom avea o finanțare pe programul Anghel Saligny în jur de 45 milioane de lei.

Deci cam acestea ar fi proiectele mari, dar avem și mai mici. Pe această cale vreau să vă spun că am pus la punct parcurile orașului. Seara este o minunăție ce vezi prin parcuri, care sunt arhipline de tineret. Vrem să mai dezvoltăm zona verde a Sebișului.

-Sunteți mulțumit de ce ați făcut până acum?

-Dacă ar fi să dau o notă la ce ne-am propus și ce este, pot spune că am realizat obiectivele în proporție de 80-90%, ceea ce zic eu că este destul de bine.

-Cetățenii și-au pus speranțe în dumneavoastră?

– Evident, că de aceea m-au votat. Dar să revin un pic. În acest semestru ne-am propus să finalizăm grădinița din Sebiș. Suntem undeva la 70-80% , ca nivel de realizare a lucrărilor. Sper ca în anul 2023 să inaugurăm această investiție. De asemenea pot spune că am avut evenimente culturale și sportive cu care ne putem mândri. Vrem ca fiecare sat să aibă o sărbătoare și aceasta să fie cu fiii satului. În cartierul Prăjești va fi o întâlnire cu Fiii Satului pe 21 august, urmând ca și în celelalte sate Donceni și Sălăjeni, să fie asemenea activități. Tinerii noștri dansatori din Țara Zărandului au început deja activitățile în forță, iar taraful merge înainte. La sport, echipa de fotbal a terminat campionatul în care am fost angrenați cu bine, iar noi suntem mulțumiți de activitatea lor.

Vă mulțumim, domnule primar Cristian Feieș și Doamne ajută în continuare!

Nu se poate însă să trecem prin Sebiș și să nu ne dăm întâlnire cu domnul doctor Sîrb, directorul Spitalului de boli cronice din Sebiș. Am văzut stadiul lucrărilor, „stâlpii de susținere la această construcție pe care o așteptăm de mult se ridică“, a precizat domnul doctor Cristian Sîrb, directorul Spitalului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției