Un proiectil și o grenadă, găsite de un localnic pe malul Mureșului din Păuliș

0
590

Ultimele două zile au însemnat pentru pompieri o mulțime de misiuni dificile, dar cărora au reușit să le facă față. Cea care a ieșit cel mai tare în evidență a fost una în care era vorba despre muniție găsită în apropierea malului Mureșului din Păuliș. De asemenea, echipele de pompieri arădene au mai intervenit și pentru stingerea a trei incendii și evacuarea apei din nu mai puțin de patru curți.

Misiunea care implica munițe a fost una la care s-a prezentat imediat echipajul pirotehnic al ISU Arad. După cum spuneam, aceștia au intervenit în zona localității Păuliș, unde un localnic îngrijorat de cele descoperite a sunat la 112 și a anunțat prezența pe malul râului Mureș a unui obiect metalic ce semăna cu un proiectil. La fața locului, echipajul pirotehnic ajuns după câteva minute, a avut surpriza de a găsi un proiectul calibru 102 mm. S-a cercetat zona în care se afla proiectilul și a mai fost descoperită o grenadă defensivă. Pompierii au analizat cele găsite și au ajuns la concluzia că muniția, ce era în stare avansată de degradare, provine cel mai probabil din cel de al-II-lea Război Mondial. Pentru a nu pune în pericol viața nimănui, muniția a fost transportată la depozitul inspectoratului în vederea distrugerii. De asemenea, ceea ce a făcut bărbatul care a sunat la 112 a fost un lucru înțelept și pompierii au pretenția ca oricine se află în aceeași situație, să găsească elementele de muniție sau muniție, să apeleze SNUAU 112, fără a ridica muniția sau elementele de muniție de la fața locului.

În continuare, misiunile nu s-au sfârșit aici. Focul a pus stăpânire zilele trecute pe mai multe obiecte. Astfel, detașamentul de Pompieri Ineu a intervenit în localitatea Moroda pentru stingerea unui incendiu la un autoturism. În momentul sosirii echipajului de intervenție incendiul se manifesta generalizat la întregul autoturismul. Din fericire, această misiune a luat sfârșit după aproximativ 15 minute. Autoturismul a ars în totalitatea, cauza probabilă a fost un scurt circuit electric. Pe lângă, partea bună a lucrurilor a fost și că nu a fost nici o persoană rănită sau captivă în mașină în momentul în care aceasta a luat foc.

O remorcă în flăcări putea să facă ravagii într-o gospodărie. Detașamentul de Pompieri Sebiș a acționat în localitatea Cil pentru stingerea unui incendiu. Focul a cuprins o remorcă din lemn, dezafectată, dar cu pericol de extindere la toată gospodăria. Incendiul nu a izbucnit de acolo, el pornind de la vegetația uscată pe care unii au încercat să o ardă ca să scape de resturile vegetale. Focul a fost stins după aproximativ o oră de intervenție fără a produce ale pagube.

Așadar, după muniție și incendii, luni seară, Detașamentul de Pompieri Sebiș a intervenit în orașul Sebiș pentru evacuarea apei din patru curți si deblocarea unui podeț. Acest lucru s-a întâmplat din cauza precipitațiilor  abundente. A fost o misiune de două ore și exista posibilitatea intrării apei în casele unde erau deja curțile pline cu apă. Totul s-a sfârșit după ce pompierii sebișeni au reușit să deblocheze podețul și să scoată apă din curțile oamenilor fără să fie afectate locuințele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.