Un bărbat a fost trimis în judecată pentru furt din locuinţă, săvârşind infracţiunea de furt, în perioada de eliberare condiţionată, dispusă de instanţă. La prima condamnare, acesta fusese cercetat tot pentru furt.
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş au dispus trimi­terea în judecată a inculpatului C.V., aflat în stare de arest preventiv, pentru să­vârşirea infracţiunii de furt calificat.
Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că în noaptea de 23 spre 24 iulie, inculpatul a intrat prin escaladare într-un imobil din localitatea Nădab, de unde a sustras mai multe bunuri, în va­loare totală de 970 de lei. De menţionat, că la data comiterii faptei, inculpatul se afla în termenul de încercare al unei condamnări pronunţate de instanţa de judecată pentru comiterea unei infracţiuni similare. Dosarul va fi înaintat Judecătoriei Chişineu-Criş. „Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de codul de procedură penală, având ca scop  crearea cadrului procesual de administrarea probato­riului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.
(C.G.)

Recomandările redacției