Există un „obicei“ al unora dintre primarii din județul Arad de a se face cât mai nevăzuți și mai… neauziți. Atât de neauziți, încât nici măcar la telefon nu pot să răspundă. Am zis să vedem cum respectă unii dintre acești aleși programul, dacă tot nu ne răspund la telefon decât atunci când vor mușchii lor. Dar această nepăsare, de a nu răspunde la telefon, se cunoaște încă de când faci primul pas în sediul instituției pe care un astfel de primar o conduce.

Observi minciuna la unii, care le-a intrat în obișnuință atât de mult încât a devenit ca o rugăciune de seară sau de dimineață. Dar poate că astfel de oameni nici măcar nu se roagă.

Până la amiază tot vin la serviciu și poate atunci și pleacă. Dar să știți că alegătorii s-au obișnuit cu o asemenea îndeletnicire pe care și-au dobândit-o aleșii lor. Din capul locului vreau să fiu bine înțeles: sunt doar câteva specimene de acestea, pe care le putem număra pe degete.

Unii nu au nici măcar programul de lucru afișat, alții stau de vorbă în drum să nu dea față cu noi, unii nici măcar inscripția de serviciu sau în alte primării nu e de găsit nici măcar persoana care ar trebui să se afle în birouri. Dacă nu cunoști birourile sau pe cine își desfășoară activitatea, trebuie să deranjezi alte birouri.

Pe pereții de la intrare atârnă tot felul de afișe, cu fel de fel de informații, în timp ce la unii nici măcar locul acela de parcare pentru cei cu handicap nu există. De purtarea măștii nu are rost să mai vorbim. O iau în râs dacă vede altă persoană că o poartă și multe altele se pot vedea în toată această nepăsare. Ele pot fi observate de la distanță. Sunt niște lucruri minore, dar toate acestea ni le-au suflat cetățenii de rând, alesul comunității crezând că omul de rând nu vede, nu aude, nu știe… Mulți se înșeală dacă cred acest lucru, pentru că anul 2024 va aduce mari schimbări.

În cadrul acestui raid am găsit și primării care pot fi catalogate drept modele, din toate punctele de vedere. Dar la unii domni primari nu le pasă. Merg așa orbecâind, fără rezultate și celelalte lucruri pe care nu le cunosc și au pretenția de la cetățeni să îi voteze la nesfârșit.

Până la urmă, acești primari trebuie să conștientizeze că sunt plătiți din banii contribuabililor și ar fi cazul să dovedească pentru ce au fost votați și li s-a acordat încrederea.

Recomandările redacției