Un Referendum numit „dezbinare”…

0
532

de Paul Krizner

Poporul acesta în cei 100 de ani de unitate a trecut prin multe încercări, prin multe greutăți, prin multe suferințe dar parcă nici odată nu a fost mai dezbinat și mai divizat ca acum. Oare așa suntem noi sau cineva chiar își dorește să ne vadă învrăjbiți, să ne vadă cum ne urâm și ne detestăm pentru ca noi să nu fim atenți la marile jafuri ce se pregătesc.
Unul dintre motivele dezbinării noastre a fost și Referendumul ce tocmai a trecut și care în loc să fie inocent și apolitic, din păcate a fost un referendum al DEZBINĂRII.
În primul rând am văzut atitudinea politicienilor care nu peste multă vreme vor cerși din nou voturi, apoi am văzut cum lumea a fost informată și dezinformată, cu tot felul de mesaje și filmulețe atât pro cât și contra, dar mai mult unii și-au făcut campanie pentru viitoarele alegeri folosindu-se de acest Referendum care în loc să unească oamenii de fapt i-a dezbinat.
Din păcate nu am înțeles că în chestiuni de natură civică nu are ce căuta politicul, ci trebuiau lăsate lucrurile să vină de la sine. Nu vreau să spun că rezultatul era altul, dar măcar știam că a fost un Referendum fără ură și fără dezbinare.
Sincer, sunt sigur că lumea nu a fost destul de informată, sau mai bine zis a fost destul de dezinformată ca să nu mai înțeleagă nimic și vă dau un singur exemplu. Cu trei zile înainte de Referendum am fost întrebat de o nană de la țară că la Referendumul acesta pe cine trebuie să voteze, pe PSD? Sincer m-a apucat râsul, dar mai apoi mi-am dat seama că nu e un caz izolat ci dimpotrivă.
Și acum haideți să vedem cine au votat și cine nu au votat.
În primul rând unii au votat din convingere, pentru că militau pentru familia naturală, în al doilea rând unii au votat doar ca să fie pozați (a se vedea politicienii noștri), alți au votat nu pentru că erau de acord dar gândeau în viitor.
În ceea ce privește persoanele care nu au votat sunt următoarele: cei care au stat pur și simplu acasă pentru că nu au vrut să voteze, neavând un motiv anume, apoi cei care fac parte din organizațiile minorităților sexuale și nu în ultimul rând cei care au politizat acest Referendum al dezbinării.
În altă ordine de idei după aflarea rezultatelor, ca la război, învingătorul petrece iar învinsul își linge rănile, dar oare există la acest referendum vreun învingător sau vreun învins, sau doar dezamăgire și dezbinare.
Un lucru trebuie spus, campania pentru Referendum nu a fost a Bisericii Ortodoxe Române, ci a tuturor cultelor din țară și totuși după Referendum doar în ea se lovește cu o cruzime și o răutate care nu e specifică poporului român.
Un adevăr curat și limpede nu cred că o să-l avem în curând, cert este că din cele două tabere s-au aruncat cuvinte grele de la persoane de la care nu mă așteptam și totuși au făcut-o. Unii vedeau o Românie de Ev Mediu alții vedeau niște sataniști în cei care votau împotriva Referendumului și uite-așa din ceva nobil și bun s-a ajuns la un Referendum numit dezbinare.
Acum, ce a fost am văzut, ce o fi om vedea, că doar încă mai sunt generații de sacrificat pentru a ajunge definitiv îngenunchiați ai unei Europe ce merge spre dezbinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.