Un robot cu telecomandă curăță marginea drumurilor județene arădene

0
598

De trei ani, un robot cu telecomandă curăță marginile drumurilor județene. La Consiliul Județean a fost prezentat acest utilaj, care se alătură dispozitivelor clasice de toaletare a vegetației de pe marginea drumurilor. Aradul este printre județele din țară unde se aplică tehnologie modernă pentru întreținerea drumurilor.

În ultimii trei ani, s-a pus un accent deosebit pe curățarea marginii drumurilor județene. În acest sens, au fost încheiate contracte cu societăți care asigură toaletarea șanțurilor și a zonelor aferente. Consiliul Județean are în administrare aproximativ 1200 km județene. În cadrul programului de întreținere desfășoară o serie de lucrări de asigurare a esteticii rutiere, a siguranței rutiere, a întreținerii periodice și curente, precum și alte tipuri de lucrări de refacere a carosabilului în caz de calamități.

Defrișarea vegetației care obstrucționează vizibilitatea se realizează prin mijloace moderne, la fel și curățarea și întreținerea dispozitivelor de preluare a apelor pluviale, a podețelor transversale și longitudinale aflate de-a lungul șoselelor județene. Lățimea pe care se curăță șanțurile este de doi metri lățime pe ambele părți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.