Poliţiştii de frontieră arădeni au întors din drum un român care a încercat să treacă ilegal frontiera, cu un document fals. În timpul controlului, oamenii legii au constatat că documentul prezentat este fals total, deoarece acesta nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic. Bărbatul, pasager într-un autocar a fost dat jos şi  condus la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.
„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar care circula pe relaţia România-Spania, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate românească. În urma verificărilor specifice s-a stabilit că este vorba de Nicolae L. în vârstă de 31 de  ani  din jud. Sibiu. Acesta a declarat că a primit cartea de identitate, de la un conaţional a cărei identitate nu o cunoaşte, contra sumei de 50 de euro”, a precizat comisar şef de poliţie Iancu Daniel, purtător de cuvânt al STPF Arad.
Motivul pentru care sibianul a recurs la acest gest este unul uşor ciudat. Şi anume, pentru că nu-şi găsea cartea de identitate proprie, eliberată de autorităţile statului,  acesta şi-a cumpărat una falsificată pentru a putea călători în Franţa.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției