Un român de la Universitatea Manchester a câștigat Premiul Nobel Junior 2019 pentru Economie

0
277

P remiul Nobel pentru Studenţi desemnează cele mai importante lucrări de absolvire a facultăţii, pe 25 de discipline din domenii precum arta, știinţele exacte și știinţe umaniste, scrie Click.
Ștefan Pricopie, absolvent al Univer­si­tății Manchester, promoția 2019, a câștigat Global Undegraduate Awards 2019, cunoscut la Premiul Nobel Junior, la secțiunea Economie. Tânărul de 22 de ani a pri­mit recunoaștere pentru teza sa de licență despre învățământul public și fenomenul de brain drain (emigrarea persoanelor cu un nivel ridicat de educație).
Peste 3.400 de persoane de la 388 de universități din 50 de țări s-au înscris la Premiul Nobel Junior 2019. Acesta este una dintre cele mai importante distincții pentru studenții care au absolvit ciclul de licență sau programul de master din mediul universitar internațional.
Premiile sunt acordate sub patronajul președintelui Irlandei, notează site-ul edupedu.ro.
Ștefan a absolvit în iunie 2019 cu High First-Class Honours programul de eco­no­mie-matematică din cadrul Facultății de Științe Sociale de la Universitatea Manchester din Marea Britanie. Tânărul este fiul lui Remus Pricopie, fost ministru al Educației și rectorul SNSPA. În anul 2014, Ștefan Pricopie a obținut medalie de bronz la Olimpiada Națională de Matematică. Acesta a studiat la Complexul Educațional Lauder-Reut, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu și Liceul Teoretic de Informatică București – ICHB. Pasionat de șah, pentru mai bine de 10 ani a fost mem­­- bru al Clubului Sportiv Otopeni – Secția de Șah.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.