Un român, prieten cu unul dintre atacatorii din Paris

0
369

Un român care era prieten cu unul dintre autorii atacurilor teroriste din 13 noiembrie de la Paris, Brahim Abdeslam, a povestit, într-un interviu pentru Derniere Heure şi RTL, că a fost martorul schimbării bruşte a acestuia, ajungând să nu-l mai recunoască şi fiind ameninţat el însuşi cu moartea.

Aron, fost prieten cu Brahim Abdeslam, care şi-a detonat vestă cu explozibili la un restaurant de pe bulevardul Voltaire din Paris, a declarat vineri că este în stare de şoc, relatează Mediafax.

Aron nu reuşeşte să îşi explice radicalizarea bruscă a unui om pe care îl cunoştea de şase luni şi care între timp îi devenise coleg de serviciu.

În pofida unei relaţii reci, cei doi au fost apropiaţi până în ziua în care Brahim a dispărut pentru două luni, august şi septembrie, a precizat Aron pentru cotidianul belgian Derniere Heure. La întoarcere nu mai era acelaşi , îşi aminteşte românul.

Eşti un necredincios, i-a spus Brahim Abdeslam lui Aron, când l-a întrebat despre presupusa sa călătorie în Măroc. Într-o zi vă voi ucide pe toţi şi dacă te voi ucide, îi voi duce cadavrul mamei tale în România , a adăugat el.

El a povestit pentru televiziunea belgiană RTL cum a decurs ultima sa întâlnire cu Brahim, cu câteva zile înaintea atentatului de la Paris. „A venit la mine şi mi-a spus: Îmi pare rău, nu ştiu de ce ţi-am vorbit aşa“.

Brahim, ăsta nu eşti tu, nu eşti persoana pe care o cunoşteam , i-a spus Aron, care afirmă că Abdeslam a recunoscut acest lucru. Înaintea presupusei călătorii în Măroc, Aron a primit un cadou ciudat de la prietenul său, o fiolă de parfum. Toată viaţa îţi va aminti de mine , i-a spus Brahim lui Aron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.